NAŠE GLUMAČKO SRCE: Žarko Laušević

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Nov.2023, 21:54

NAŠE GLUMAČKO SRCE: Žarko Laušević

Poznati srpski glumac Žarko Laušević preminuo je u šezdesetčetvrtoj godini posle kratke i teške bolesti. Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

 
 
 
 
 
 
Karijera Žarka Lauševića bila je karijera koju bi svako poželeo. Bilo da je igrao glavnu ulogu ili epizodu, Lauševićevi likovi redovno su ulazili u antologije najboljih glumačkih ostvarenja. Već 1982, sa 22 godine, dobio je prvu filmsku ulogu i od tada je svake sezone imao neku filmsku, televizijsku ili pozorišnu premijeru.
 
Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Raša Andrić: Žarko je bio veličanstven i po tome što je svima pomagao, nikada nije „krao“ scene, gurao je i druge glumce da se razmahnu, nije mislio samo na sebe

Izvor: Danas, 15.Nov.2023

Glumački velikan Žarko Laušević napustio je ovaj naš svet u 64. godini, posle kratke i teške bolesti, i pridružio se "nebeskim" umetnicima, a ova vest je danas dobila glavno mesto u medijima i u kulturnoj javnosti širom regiona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.