Uživajte u prazničnim đakonijama, bez straha da ćete se ugojiti

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživajte u prazničnim đakonijama, bez straha da ćete se ugojiti

Ovaj period je veliko iskušenje za stomak, posle novogodišnje trepeze, slede ukusni posni specijaliteti za Badnji dan i veče, zatim gozba za Božić, pa srpska Nova godina... U ovom periodu je i nekoliko krsnih slava, što dodatno "otežava" situaciju.

Nutricionisti predlažu trikove, koji će omogućiti da uživate u đakonijama, a da se ne ugojite.

Kada idete u posetu prijateljima, držite se dalje od stola. Izbegavajte peciva i hranu prženu u dubokom ulju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i ograničite se u jelu. Na primer, pojedite tri kanapea uživajući potpuno u njima, umesto sedam na brzinu.

Za vreme slavskog ručka ili večere nemojte da se ustručavate, ali nakon toga ništa ne grickajte.

Kad pripremate praznična jela kod kuće, birajte manje kalorične zamene poput lajt majoneza i pavlake s manjim procentom masti.

Pijte mnogo vode, na svaki gutljaj vina idu tri gutljaja vode. Kada niste žedni, pićete manje alkohola.

Sigurna metoda da sačuvate liniju je da nosite uske stvari, u kojima ćete se osećati privlačno, ali manje komotno.

Tunike, široke haljine, vrećasti džemperi i trenerke navode da jedete više jer ne osećate kako kaiš steže oko punog stomaka.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.