Tužžilašštvo za ratne zločine nije nadležžno za ubistva u Pandi

Izvor: RTS, 14.Dec.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužžilašštvo za ratne zločine nije nadležžno za ubistva u Pandi

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je, povodom godišnjice ubistva šestorice mladića srpske nacionalnosti pre 17 godina u Peći, da nije nadležno za postupanje u ovom krivično-pravnom predmetu već Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Do sada su, dodaju, u nekoliko navrata vođeni razgovori tužioca Vladimira Vukčevića i njegovih zamenika sa porodicama stradalih mladića.
"Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će, kao i do sada, sve nove informacije i dokaze o ubistvu u 'Pandi' 1998. godine kojima eventualno bude raspolagalo tokom rada na predmetima ratnih zločina staviti na raspolaganje Tužilaštvu za organizovani kriminal", navodi se u saopštenju.
Od tragedije u Peći danas se navršava 17 godina od ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda", starosti između 14 i 24 godine, a za taj zločin do danas niko nije odgovarao.
Mladići su ubijeni kada su dvojica maskiranih ubica upala u kafić i sa dva rafala ih izrešetali.
Ubijeni su Ivan Radović, Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.