Radikali za raspisivanje pokrajinskih izbora

Izvor: Press, 17.Nov.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali za raspisivanje pokrajinskih izbora

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je danas da ta stranka predlaže raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora kao najbolje rešenje za rešavanje političke situacije u Vojvodini.
Mirčić je na konferenciji za novinare rekao da radikali smatraju da treba najozbiljnije da se razmotri ideja vanrednih izbora i da bi izbore u Vojvodini trebalo raspisati odmah posle Nove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
"Razlog za raspisivanje izbora pre svega leži u neslozi unutar vladajuće koalicije u Pokrajini koju čine DS, LSV i SVM. Ta koalicija se nalazi u takvoj situaciji da svakim danom raste ucenjivački potencijal nekog od koalicionih partnera, a u takvoj situaciji koalicija ne može dugo funkcionisati", rekao je Mirčić.

Po njegovim rečima, za očekivati je da vrlo brzo eskalira sukob između Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, nakon čega će vladajuća koalicija imati tesnu većinu, a u takvoj situaciji, kako je kazao, otvoriće se prostor za trgovinu mandatima i jedni pošten način da se to spreči jeste raspisivanje izbora.

"Raspisivanje izbora ne predlažemo zbog toga što bi mi ili neko drugi profitirao na njima već da bi se mirnim putem razrešila politička kriza u Vojvodini i da bi se stalo na put trgovini mandatima", zaključio je Mirčić.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Nova godina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.