HODŽA PONOVO PROVOCIRA: Prvo udario na Svetog Savu, sada mu smeta srpska Nova godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 21:33

HODŽA PONOVO PROVOCIRA: Prvo udario na Svetog Savu, sada mu smeta srpska Nova godina

Glavni imam Islamske zajednice u Kozarcu, u Prijedoru, Amir Mahić, ponovo se u propovjedi bavio Srbima pravoslavcima i njihovim praznicima.

U obraćanju u džamiji 12. januara, čiji je vido snimak objavljen na Jutjubu, Mahić pravoslavnu Novu godinu naziva „tamo nekom“.

– Pošto su iza nas pravoslavni Božić, iza nas je obilježavanje neustavnog dana ovog entiteta, ispred nas je obilježavanje neke tamo nove druge godine pravoslavne itd. Svi ovi elementi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su popraćeni veoma često pokušajem da se zaplaši ovdašnji musliman Bošnjak, da se obeshrabri – govorio je Mahić prisutnim vjernicima.

Kako kaže, Bošnjaci su kao narod pokazali da se ne boje “samim tim što smo ovdje“.

– Jer, niko od nas ovdje ne živi zato što ga neko stimuliše da živi, nego zato što se ne boji onoga koji mu prijete. I upravo je to okolnost koja ovde treba da bude spomenuta zato što ti dušmani, kada nemaju nikave druge snage, a to su ovi naši dušmani koji nas okružuju, onda laju. Onda ovako straše – rekao je, između ostalog.

Nije poznato o kakvim prijetnjama govori Mahić jer javnosti nije saopšteno da su se za protekle novogodišnje i božićne praznike u Prijedoru dešavali bilo kakvi incidenti.

Inače, Amir Mahić je široj javnosti u Srpskoj i BiH postao poznat prije oko godinu dana, kada je takođe na jednom od svojih govora izuzetno negativno govorio o Srpskoj pravoslavoj crkvi i Svetom Savi.

– To je čovjek na čijoj ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo, to je Srpska pravoslavna sekta – rekao je 27. januara prošle godine u džamiji u Kozarcu.

Mahić je saslušan u policiji 7. februara protekle godine, a na teret mu se stavlja da je javno izazivao te podsticao na nasilje i mržnju.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.