Andrija Mandić: Milov režim sudi svim Srbima

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Mandić: Milov režim sudi svim Srbima

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić o suđenju za “državni udar”, hajci vlasti, podršci opozicije: Raskrinkaćemo tužioca Katnića i dokazati sudsku nameštaljku CRNOGORSKI režim na optuženičku klupu izveo je sve Srbe, i to je ono što je strašno. Ovde se radi o državnom teroru koji ćemo zaustaviti tokom montiranog političkog procesa. Ovo, za “Novosti”, kaže Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, jedan od 14 optuženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za navodni pokušaj državnog udara 16. oktobra prošle godine, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. * Kažete da crnogorski režim vodi hajku protiv Demokratskog fronta, najjačeg opozicionog saveza, preko sudova i tužilaštva. - Obračunavaju se s nama i s našim političkim savezom, kako bi zaustavili promenu vlasti u Crnoj Gori. Mi nemamo nikakvo poverenje u crnogorski pravosudni sistem, a preko direktnih TV prenosa iz sudnice, pokazaćemo građanima koliko su slabe te institucije. Raskrinkaćemo specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegov tim i dokazati da je optužnica bila lažna! * Zašto je DF trn u oku vlastima u Podgorici? - Zato što Demokratski front ima čvrste i jasne stavove prema referendumu o članstvu države u NATO, vojnoj neutralnosti Crne Gore, ukidanju sankcija Rusiji, povlačenju sramne odluke Vlade u Podgorici o priznavanju kvazidržave Kosovo, razobličavanju mnogobrojnih afera i sprege vlasti i crnogorskog podzemlja. - Hajka se vodi i prema našim braniocima u procesu suđenja, od kojih je jedan morao čak i da odustane od odbrane klijenta. * Kako komentarišete još jedno odlaganje glavnog pretresa u slučaju optužbi za “državni udar”? - Mislim da je to početak naše pobede. * Specijalno državno tužilaštvo najavljuje pokretanje inicijative za ukidanje imuniteta četvorici poslanika DF zbog incidenta u holu Skupštine. - Katnić očigledno gubi tlo pod nogama. Pošto nema dokaza za navodni pokušaj puča, on sada otvara nove slučajeve kako bi se nanela šteta DF. Još jedna tužna priča tužilaštva. * Zbog čega DF nema podršku ostatka opozicije? - Režim i preostali deo opozicije priželjkuju da se, kroz naša hapšenja, zatvaranja i suđenja, Demokratski front oslabi. Ako razumem zašto to radi režim, nemam opravdanje za opoziciju. Postoji u Crnoj Gori tip političara, takozvanih amandmandžija iz “konstruktivne opozicije”, koji nemaju lične hrabrosti da se suprotstave opasnom kriminalizovanom režimu. SKANDALOZNA ODLUKA * Tužilaštvo je produžilo pritvor Mihailu Čađenoviću, vašem vozaču. - Produžavanje pritvora posle šest meseci provedenih u spuškom zatvoru je skandalozno. Potpuno nevin čovek leži iza rešetaka zato što su sudije Višeg i Apelacionog suda na istom zadatku. Oni veruju da će pritisci kojima je Čađenović izložen uroditi plodom i da će uspeti da ga slome kao čoveka i rodoljuba i da će optužiti najbliže prijatelje i sebe kako bi iskazom pomogao Katniću da održi lažnu optužnicu. U to su se grdno prevarili.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Medojević: Preko specijalnog tužioca kriminalizuju opoziciju

Izvor: N1 televizija, 24.Jul.2017

Na optužnici specijalnog tužilaštva za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori našla su se dvojica lidera Demokratskog fronta što, kako tvrdi tamošnja opozicija, govori kako se politička borba sa vodi kroz sudske potupke. Crna Gora je od izbora u oktobru prošle godine u političkoj krizi jer opozicione...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.