UZ BALONE I VATROMETE: Jedan deo sveta već dočekao 2017. godinu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2016, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZ BALONE I VATROMETE: Jedan deo sveta već dočekao 2017. godinu! (FOTO)

Spektakularan doček Nove 2017. godine širom sveta

 Jedan deo sveta već je dočekao 2017. godinu - u Australiji, na Novom Zelandu i Kini dočeke su krasili vatrometi, dok su u Japanu puštani baloni.

Kako prenosi AFP, oko 1,5 milion ljudi dočekalo je u Sidneju Novu godinu uz vatromete koji su bili posvećeni pevačima Princu i Dejvidu Bouviju.

Sedam tona vatrometa lansirano je sa luke, u obliku Saturna, meseca i zvezda kao omaž Bouvijevoj pesmi "Spejs >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oditi" (Space oddity), kao i omaž pevaču Princu, koji su preminuli u 2016. godini.

Nova godina je na Novom Zelandu dočekana vatrometom, koji je ispaljen sa kule visoke 328 metara u Oklandu.

Nova godina je najpre stigla na daleka ostrva Polinezije i Pacifika, a Okland na Novom Zelandu je prvi veliki svetski grad čiji su stanovnici dočekali novu 2017. godinu.

Nova godina je prethodno stigla i na ostvra Samoa, Tonga i Kiribati.

Stanovnici Hong Konga na obali su gledali vatromet iznad luke Viktorija.

U Japanu su okupljeni na ulicama za doček puštali balone u vazduh, a u toj zemlji danas su mnogi kupovali tunjevinu i rakove, koje se inače smatraju skupljim namirnicama.

Novu 2017. godinu dočekale su i Južna i Severna Koreja, Filipini, delovi Indonezije, veći deo Mongolije, Tajvan, Singapur, Hongkong, istočni delovi Rusije, kao i Tajland, Vijetnam, Kambodža, Indija i Šri Lanka.

Novu godinu će sledeće dočekati Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, a potom i Avganistan, Azerbejdžan, Iran, a zatim i Moskva i Turska.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.