Svečani doček nove generacije studenata

Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani doček nove generacije studenata

VRANJE

Za 135 brucoša, povodom početka nove akademske godine, na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju, organizovan je svečani prijem.

Ova obrazovna ustanova akreditovana je sa sedam studijskih programa na osnovnim, dva studijska programa na specijalističkim strukovnim studijama i tri studijska programa na master strukovnim studijama, koji su u postupku akreditacije.

Svečanosti dodele indeksa prisustvovali su gradonačelnik dr Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Milenković i gradska većnica Zorica Jović.

Obraćajući se brucošima gradonačelnik je rekao da učenje prožima sve društvene sfere, dok nam nova saznanja pomažu da se lakše orjentišemo na poslovnom i ličnom planu.

On je dodao da lokalna samouprava nastoji da još više doprinese procesu efikasnog studiranja, a napori za uspešno uvođenje dualnog obrazovanja uspešno su prepoznati od strane države.

„Ovim smo stvorili uslove za bržu primenu stečenog znanja, čime se ostvaruje lakše i brže zapošljavanje mladih. Znanje je neprocenjivi kapital kojim raspolažete čitavog života i njega niko ne može da vam oduzme. Budite marljivi i odgovorni tokom studiranja, ne zaboravite cilj koji je pred vama, jer samo učeno društvo ima prosperitet i budućnost“, rekao je gradonačelnik.

Dr Ljiljana Đorđević, direktorka škole je istakla da će brusoši naredne tri godine provesti u usvajanju znanja, veština, razmeni ideja i sticanju prvih ozbiljnijih životnih iskustava.

„Nadam se da će uzajamna saradnja lokalne samouprave i naše škole biti uspešna kao i do sada, na obostrano zadovoljstvo. Dugi niz godina Grad prepoznaje potencijale, ali i važnost Visoke škole i njenih studenata za grad i okrug, i ulaže u njih“, izjavila je direktorka.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.