Sindikat: Privedeni policajci koji su bili u Potočarima

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Privedeni policajci koji su bili u Potočarima

Pred sam doček Nove godine u 14 sati beogradska policija privela je bivše pripadnike Službe za opservacije i dokumentovanje MUP-a Srbije Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog navodnog odavanja službene tajne, saopšteno je iz Sindikata policije.

"Bez naloga za dovođenje, pretres ili bilo kog drugog pisanog dokumenta policija je upala u stan Trbovića i odvela ga na saslušanje, na osnovu naloga >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji su, kako kažu, usmeno dobili. Prethodno priveden je i Milan Dumanović kome je omogućeno da pozove advokata koji bi prisustvovao saslušanju", stoji u saopštenju.

Kako su kazali u Sindikatu, nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi s obzirom da je Mladenu Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još prije nekoliko meseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odeljenje za opservaciju i dokumentovanje.

Podsećamo, Dumanović i Trbović su u izjavama za Aljazeeru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića.

Prema zakonima Bosne i Hercegovine pripadnici snaga bezbednosti strane države ne mogu ni pod kakvim uslovima provoditi zadatke na teritoriji BiH bez odobrenja te države.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SINDIKAT POLICIJE: Privedeni policajci koji su rekli da su tajno bili u Potočarima

Izvor: Kurir, 01.Jan.2017

..."Bez naloga za dovođenje, pretres ili bilo kog drugog pisanog dokumenta policija je upala u stan Trbovića i odvela ga na saslušanje, na osnovu naloga koji su, kako kažu, usmeno dobili Prethodno priveden je i Milan Dumanović kome je omogućeno da pozove advokata koji bi prisustvovao saslušanju",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.