Organizovano samo u sportskoj dvorani Slavija

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 14.Jan.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizovano samo u sportskoj dvorani "Slavija"

Pravoslavna Nova godina je na području grada Istočno Sarajevo organizovano dočekana samo u opštini Istočno Novo Sarajevo gdje su u prepunoj sportskoj dvorani "Slavija" prisutne zabavljali ''Goci bend'', izvorne grupe, narodni guslari i vokalni solisti. U ponoć su se građanima sa najboljim željama obratili predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić, te načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža Gojko Drašković i Predrag Kovač.

Doček pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << Nove godine organizovali su Radio-televizija Istočno Sarajevo i ''Slaj produkcija'', a generalni pokrovitelj ove manifestacije bila opština Istočno Novo Sarajevo. Manifestaciju su pomogli i opština Istočna Ilidža i Skupština grada Istočno Sarajevo.

Zbog nedostatka snijega, koji iznosi svega 10 santimetara, ove je godine doček pravoslavne Nove godine na olimpijskoj Jahorini bio skroman i organizovan je samo u ''Kolibi'' Hotela ''Termag'' i restoranu Hotela ''Vučko''.

Na Jahorini je jutros oblačno vrijeme sa temperaturom od jedan stepen Celzijusov.

Od osam ski liftova rade samo dva - "Bebi" i "Poljice" od 9.00 do 16.00 časova, a skijašima se, zbog nedostatka snijega, preporučuje da skijaju sa velikim oprezom i isključivo na označenim stazama.

Jedinstvena cijena ski pasa iznosi 20 KM.

Najviše stanovnika Istočnog Sarajeva pravoslavnu Novu godinu dočekalo je kod svojih kuća u krugu porodice i prijatelja, a manji broj u ugostiteljskim objektima.

Pravoslavna Nova godina tradicionalno je dočekana i u Staroj pravoslavnoj crkvi na Baščaršiji u Sarajevu, uz druženje i dobru atmosferu.

Za pravoslavnu Novu godinu jedini incident zabilježen je u paljanskom kafiću "Mistik", gdje je u 20.40 časova došlo do tuče između vlasnika ovog ugostiteljskog objekta Slobodana Đurića i Slaviše Gluhovića i Siniše Jankovića.

U tuči je Đurić zadobio posjekotinu na glavi, najvjerovatnije od udarca flašom i zadržan je na liječenju u bolnici "Kasindo".
 
Izvor:Srna
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.