Izvor: Danas, 17.Dec.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se 150.000 turista

Prošle godine u Beogradu je samo za doček Nove godine boravilo 60.000 turista, dok se ove, zbog bogatog četvorodnevnog programa, očekuje 150.000 stranih gostiju.

  Sredstva za doček Nove godine i sve sadržaje koji su besplatni i koji će se odvijati za novogodišnje praznike planirana su još početkom godine, kada je usvajan budžet Grada i u to je uključeno nekoliko sekretarijata. Između >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ostalih, tu je kultura, sport, socijala, obrazovanje i dečja zaštita i saobraćaj. Ovo nije trošak, nego investicija koja se veoma brzo vraća, rekla je Tijana Maljković, sekretarka za privredu.

" Beograd je destinacija ne samo za doček već i za druge brojne manifestacije i događaje koji se odvijaju tokom cele godine i njih je ove godine bilo 20 odsto više nego 2014. Takođe, ove godine imali smo 16 odsto više stranih i 22 odsto više domaćih turista. Od 1. decembra 2014. godine pa do kraja januara 2015. oni su ostavili više od 12,5 miliona evra. Strani turisti u Beogradu prosečno borave tri dana odnosno dve noći i potroše oko 300 evra " rekla je Maljkovićeva.

Pretpraznična atmosfera u Beogradu već se oseća na svakom koraku. Ulice su ukrašene, otvorena je "Beogradska zima", brojni programi odvijaju se i odvijaće se na Beogradskom sajmu, u "Sava centru", na Trgu republike, u Skadarliji, na Trgu Nikole Pašića, u Ulici otvorenog srca, Starom dvoru i prostorima oko gradskih opština. Tijana Maljković ističe da će se četiri dana u Beogradu održavati koncerti sa različitim izvođačima i vrstama muzike. Biće tu narodne, rok, pop, savremene, klasične, dečje, jer se grad rukovodio željom da se zadovolji svačiji ukus.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski ugostitelji spremni za praznike

Izvor: RTS, 17.Dec.2015

Tokom novogodišnjih praznika Beograd je pun stranih gostiju. Procenat popunjenosti prestoničkih hotela je na nivou turistički najpopularnijih evropskih gradova, kao što su Beč, Prag i Rim. Na Beogradskom sajmu sutra počinje tradicionalni Novogodišnji vašar, te tako novogodišnja svetkovina...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.