Nema organizovanog dočeka Nove godine u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema organizovanog dočeka Nove godine u Nišu

Zbog lošeg stanja u budžetu Niša gradsko rukovodstvo odlučilo je da ne organizuje proslavu Nove godine na Trgu kralja Milana, ali Nišlije mogu da očekuju više kulturnih sadržaja poslednjih dana 2014. godine.

Konstantni nedostatak novca u gradskoj kasi odrazio se i na tradicionalno novogodišnje slavlje u centru Niša. Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da je u situaciji kada je punjenje budžeta izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teško “neprimereno govoriti o honorarima izvođača”.

Za novogodišnje veče su nam traženi honorari od 3 do 5 miliona dinara. Grad zaista nije u situaciji da odgovori na takve zahteve, tako da organizovanog dočeka neće biti - rekao je Perišić.

Ipak, Nišlije mogu da očekuju takozvanu "kulturnu Novu godinu". Kako je pojasnio gradonačelnik, za to bi trebalo da se pobrine Niški kulturni centar.

Sa direktorkom NKC-a Bojanom Simović dogovorili smo da aktivnosti svih ustanova kulture u gradu poslednja dva dana u ovoj godini budu intenzivirane, da bude više i javnih događaja i događaja bez naplaćivanja ulaznica koji će omogućiti kulturne sadržaje građanima Niša - rekao je Perišić.

Podsetimo, prošle godine u novogodišnjoj noći na Trgu kralja Milana nastupili su niški bend “Galija” i trubači Bobana Markovića.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.