Lajbah, Predin, Kaliopi i mnogi drugi 13. januara u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajbah, Predin, Kaliopi i mnogi drugi 13. januara u Novom Sadu

Fondacija "Novi Sad 2021" najavila je bogat program za doček Nove godine po starom kalendaru 13. januara.

Navode da sa ovogodišnjom organizacijom dočeka 31. decembra i 13. januara počinje sa građenjem kapaciteta dočeka dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture 2021.godine. Dok će 31. janura program biti na Trgu slobode, za doček po Julinskom kalendaru program je organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na čak 21 lokaciji.

Tako je predviđeno da slovenački sastav "Laibach" nastupiti u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, Slobodan Trkulja i bend "Imar" iz Škotske nastupaće u u maloj sali istog teatra, a Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a. Makedonska pevačica Kaliopi će nastupati u Pozorištu mladih, a džez umetnici Matija Dedić i Zoran Predin u Sinagogi.

Dečija filharmonija će imati svoj program u Gradskoj kući, opera za decu udruženja Visoko C organizovaće se u "Eđšegu", dok će spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom nastupiti u Studiju M.

Takođe, predviđeno je da 13. januara bude organizovan "cirkuski Kabare BRE" u izvođenju asocijacije "Cirkoneo" u Zapadnom holu Spensa, a da različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 nastupe u holu Železničke stanice.

Budući "Yout Creative Polis", tzv. Kineska četvrt predstaviće programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiti u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru.

Ovo je samo deo programa koji će biti organizovan 13. januara u Novom Sadu, a detaljna satnica sa programom će biti naknadno saopštena.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.