Felix da Housecat, Anfisa Letyago, Darren Emerson, Ida Engberg i drugi stižu u Beograd za doček Nove godine i reprizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2023, 15:39

Felix da Housecat, Anfisa Letyago, Darren Emerson, Ida Engberg i drugi stižu u Beograd za doček Nove godine i reprizu

Novo izdanje Central Dance Event novogodišnjeg festivala zakazano je za 31. decembar i 1. januar u Glavnom Hangaru (Stage 1) Luke Beograd.

Tokom ovog dvodnevnog spektakla, elektronski izvođači svetskog renomea Felix da Housecat, Anfisa Letyago, Darren Emerson, Id Engberg i Timo Maas povešće publiku na dvadesetočasovno muzičko putovanje kroz različite slojeve i ere house, tech house, progressive i techno žanrova.

Novogodišnji program i prvo veče Central Dance >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Eventa u 22 sata otvaraju lokalni DJ-evi Mirko & Meex i Groovyman, dok je za spektakularan uvod u Novu godinu zadužen pionir house muzike i inovator electro zvuka Felix da Housecat. U svojoj višedecenijskoj karijeri iza sebe ima dve Grammy nominacije, 12 studijskih albuma i brojne klupske hitove koji imaju status klasika elektronske muzike, poput „Sinnerman“, „Silver Screen (Shower Scene)“, „Madame Hollywood“, „We All Wanna Be Prince“, „What Does It Feel Like“. Nakon novogodišnjeg seta eksentričnog doajena čikaške house scene, za DJ pultom će se naći Darren Emerson, jedna od najuticajnijih figura na elektronskoj muzičkoj sceni i nekadašnji član sastava Underworld. U samom srcu muzičke industrije je više od 30 godina, producirao je albume i singlove koji su imali platinaste tiraže, prvo sa Underworldom i pesmom „Born Slippy“ koja je obišla svet kao soundtrack filma „Trainspotting“ i prodata je u više od milion primeraka, a zatim i sa nekim od najuspešnijih DJ mikseva svih vremena za Global Underground, Cream i Underwater, a izdanja sa njegovog lejbla Underwater našla su se na samom vrhu UK top lista. Do ranih jutarnjih sati publiku će zabavljati legendarni nemački DJ i producent Timo Maas, dva puta je nominovan za Grammy nagradu, imao je petnaestogodišnju rezidenturu na Circoloco žurkama u DC10 na Ibici, objavio je tri albuma, devet mikseva, i bezbroj singlova i remiksa za neke od najvećih umetnika na svetu, uključujući Depeche Mode, Neneh Cherry, Madonnu, Roisin Murphy, Kelis, Moby-ja, Placebo, Paula McCartney-ja.

Za uvodni set druge večeri Central Dance Eventa na reprizi Nove godine od 23 sata zadužena je novosadska mlada nada Katalina, a nakon nje jedinstven spoj hipnotičkog techna sa dubokim, trippy zvukovima i melodičnim tonovima donosi Šveđanka Ida Engberg koja je više od dvadeset godina izuzetno cenjena u svetu elektronske muzike, a ove godine našla se na lajnapima uz Carla Coxa, Ninu Kraviz, Chrisa Liebinga, Svena Vätha, Nicole Moudaber. Sledi nastup vodeće globalne techno zvezde Anfise Letyago, koja je među glavnim atrakcijama na svim relevantnim festivalima kao što su Ultra, Tomorrowland, Parklife, Rakastella, Sonar ili Printworks. Anfisa predstavlja dominantni talas oštrog ženskog techna i donosi specifični groovy techno zvuk, često prošaran drugim žanrovima, te se njeni setovi kreću kroz dijapazon muzike: techno, melodic deep house i suptilniji i autentičniji zvuk. Za zatvaranje glavnog programa koji traje do 6 ujutru zaduženi su predstavnici beogradskog andergraunda Xeponai i Mylan.

Novogodišnji muzički maraton elektronske muzike na Central Dance Eventu zaokružiće after party 2. januara od 5 ujutru u Hangaru (Stage 3) Luke Beograd, a za DJ pultom će se naći Nexus ekipa u sastavu Ivv & Micy, Rigid, Lexy, Xeponai i Mylan.

Ograničen kontingent regularnih komplet ulaznica je u prodaji po ceni od 3.990 dinara, dok se VIP komplet ulaznica može kupiti po ceni od 5.490 dinara. Za pojedinačne ulaznice za novogodišnju žurku, kao i reprizu Nove godine potrebno je izdvojiti 2.290 za regularne i 2.990 dinara za VIP.

Ulaznice su dostupne onlajn putem Cooltixa, kao i putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža.

Zamena dvodnevnih kompleta, kao i VIP ulaznica obavlja se na obeleženim mestima na ulazu u Glavni Hangar (Stage 1) Luke Beograd, u nedelju 31. decembra od 22 sata i u ponedeljak 1. januara od 23 sata.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.