Doček za pamćenje: U stanu držao tri tone petardi!

Izvor: NaDlanu.com, 01.Jan.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček za pamćenje: U stanu držao tri tone petardi!

Oko tri tone pirotehnike pronađene su u utorak u stanu u Hamburgu uoči proslave Nove godine pa je policija naredila evakuaciju iz svih stanova i poslovnih prostora iz zgrade i ostalih kuća u krugu od 200 metara od zgrade u kojoj je pronađena ogromna količina eksplozivnog materijala.

Policija je potvrdila da je privela i 45-godišnjeg vlasnika stana na ispitivanje, a juče do kasno poslepodneva posebna policijska jedinica je premestila svu pirotehniku, među kojom je >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pronađeno oko 8.000 raketa i petardi, na sigurnu lokaciju.

Aksel Hirt, istražitelj u Carini, potvrdio je da se radi o o najvećoj količini pirotehnike ikada pronađene u nekom stanu u Hamburgu. Samo petarde, "dinamitare" i rakete imaju eksplozivnu snagu od jedne tone, kazao je Hirt, dodajući da su neke petarde veće od rukometne lopte.

Policija je zaplenila i kamion koji je, kako tvrde, bio korišćen za ilegalnu prodaju pirotehnike.

Izvor:pressonline
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Nova godina

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.