Doček Nove godine u Zagrebu

Izvor: B92, 31.Dec.2010, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček Nove godine u Zagrebu

Iako su besplatni partyji na trgovima i drugim centralnim punktovima hrvatskih gradova, uz zvučne nastupe poznatih estradnih imena, oduvijek bili onaj tip dočeka u kojem ima mjesta za svakoga, na kraju recesijske 2010. oni bi se mogli dopasti i onima kojima je sasvim svejedno je li im to financijski najisplativija opcija, te hoće li za doček u nekom noćnom klubu, s obzirom na broj floorova i glazbenu i inu ponudu u njima, morati izdvojiti između 50 i 350 kuna"

Izvor: Jutarnji.hr

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ta divna splitska noć s Oliverom i Banom

U gradu pod Marjanom za silvestarsku noć sprema se velika fešta s nazivom "Ta divna splitska noć” koja će se održati na rivi. U velikom spektaklu Splićane će u 2011. pjesmom uvesti legendarni Oliver Dragojević i Dupini, Marijan Ban i Diktatori te Lidija Bačić. Za uvertiru u splitsku feštu zadužen je Oliverov nećak Petar Dragojević, kao predstavnik mladih glazbenih snaga. Organizator dočeka na rivi je Dalmacijakoncert na čelu s Tomislavom Mrduljašem.

- Očekujem lijepu i ludu noć - kazao je Oliver koji nije mogao odbiti ponudu da zapjeva u svome gradu na dočeku Nove godine iako mu je nastup u Splitu uvijek najzahtjevniji i najteži. - Pored niza iznenađenja, u silvestarskoj noći priredit će se, najavljuju organizatori, i nezaboravan vatromet, a obilježit će se i 100. godišnjica Hajduka. Program počinje u 21 sat, a potrajat će do kasno u noć. Kuhano vino, čaj s rumom i glazba

Recesijsko vrijeme i ovaj će put od svih novogodišnjih proslava u Osijeku najviše ljudi dovesti na središnji gradski trg, gdje su im Grad Osijek i Osječko-baranjska županije pripremili, sada već tradicionalno, narodno veselje pod radnim nazivom "Osječka priča”. To u prijevodu znači da će Osječani i njihovi gosti u 2011. godinu na Trgu Ante Starčevića ući rasplesani uz izvedbe domaćih osječkih snaga, što za ovo Silvestrovo znači - tamburaški sastav Lyra, zabavna grupa Sax te Stjepan Jeršek Štef pod voditeljskom palicom Željka Lončarića Žeca koji će, naravno, i zapjevati. Za 125 tisuća kuna, koliko će Grad i Županija izdvojiti za proslavu, građani će osim pjesme dobiti i kuhano vino i čaj s rumom, a cijeli program trajat će od 22 do 2 sata. Lokalni glazbenici, šampanjac i valcer

Dok su prijašnjih godina dočeci na glavnom riječkom šetalištu Korzu organizirani uz poznate "gostujuće” glazbenike iz Hrvatske ili regije, ovo je Silvestrovo stavljen naglasak na jake riječke snage. U najluđoj će noći Riječani zaplesati uz uvrnute glazbeno-scenske eskapade Leta 3, vrhunski pop Nene Belana i Fiumensa te rock'n'roll My Buddy Moosea. Izborom lokalnih glazbenika ostvarena je i određena ušteda pa će cijeli program, zajedno s logistikom, koštati oko 270 tisuća kuna, dok je do sada bilo izdvajano oko 350 tisuća. Uvertiru u odbrojavanje ponoći serijom bezvremenskih hitova osigurat će "naturalizirani Riječanin” Belan, a u 00.00, naravno, ide šampanjac i valcer. Rasplesani uz 'classic rock’

Oni koji dođu na zagrebački Trg bana Jelačića sigurno neće pogriješiti - koncerti kojima je Turistička zajednica grada Zagreba odlučila počastiti metropolu počinju u devet navečer, kada će vas rasplesati glazbeni sastav Zagreb classic rock s Mirom Ungarom, Zdenkom Kovačićek i Davorinom Bogovićem. Zatim slijedi etno na međimurski način uz Žigu i Bandiste.

Drugi način mnoge će vratiti u mladost svojim klasičnim hitovima, a uz moćan tenor Đanija Stipaničeva, provest ćete zadnje minute Stare godine. Nakon raskošnog vatrometa i novogodišnje čestitke gradonačelnika Milana Bandića, uslijedit će poslastica kojoj se mnogi već mjesecima vesele - koncert britanske grupe Stereo MC’s.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.