Čačani neće Brenu za doček, svađa oko Nove godine

Izvor: B92, 22.Dec.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačani neće Brenu za doček, svađa oko Nove godine

Čačak -- Sve je više građana u Srbiji koji traže od lokalnih vlasti da odustanu od pompeznih dočeka Nove godine i novac preusmere za lečenje bolesne dece.

Pokretanjem peticije na internetu grupa građana u Čačku zatražila je otkazivanje novogodišnjeg koncerta Lepe Brene.

Kako navode, mnogo ima razloga za to, pre svega treba pružanje pomoći bolesnoj i siromašnoj deci.

"Ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boljih načina, a ako tog novca ima može da se iskoristi nego na Brenu, Cecu i ostale. To je već viđeno i malo degutantno", navodi jedan od građana, dok njegova sugrađanka dodaje.

"Mnogo je gladnih, ne treba sad nešto mnogo ni kititi grad, treba da ti sirotinji".

Ipak, dan nakon objavljivanja peticije, oglasila se i grupa građana koje je za to da koncert na trgu u novogodišnjoj noći bude održan. Potpisani su kao "Građani Čačka".

Oni navode da "grad živi za doček", a da uvek ima mesta za humanost. Tu peticiju potpisalo je tek nekoliko desetina građana, dok je onu koja je protiv Breninog koncerta potpisalo više od 2.000 ljudi.

Polemiku je razrešila vlast i donela konačnu odluku - Čačani će Novu godinu dočekati uz Lepu Brenu.

"Treba da se organizujemo i treba da se pomogne ljudima, ali grad mora da ima i sadržaj ovog tipa - i rok i pop i klasičnu muziku. To je nešto što mora da se dešava u Čačku i u svim gradovima, po mom mišljenju", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović ističući da grad izdvaja mnogo sredstava i za socijalne potrebe.

Za doček Čačak je izdvojio 2,5 miliona dinara, a Lepa Brena će za tri sata pevanja zaraditi 1,9 miliona.

Nezvanično, honorar će istići i od pojedinih čačanskih privrednika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPISAK GRADOVA U SRBIJI U KOJIMA NEĆE BITI DOČEKA NOVE 2017: Novac ide za lečenje bolesne dece, bravo!

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Dec.2016, 13:42

Humanost ljudi u Srbiji ovih dana nema cenu. Ovo su gradovi u Srbiji koji su se odrekli slavlja za doček Nove 2017. godine. Oni su odlučili da spremno iskažu stav da novac namenjen celonoćnoj lumperajki bude poklonjen u humanitarne svrhe.. Zapravo, odlučili su da se taj novac usmeri za lečenje...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.