Beč i Budimpešta najinteresantniji za doček

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč i Budimpešta najinteresantniji za doček

U 2016. godinu evropske prestonice ulaze pod velom straha od mogućih terorističkih napada, međutim, dočeci se ne otkazuju. Naši putnici u velikom broju kreću večeras ili sutra put Budimpešte ili Beča, ali od ove godine velike metropole poput Pariza i Rima više nisu interesantne.

Njih su zamenila i putovanja po našoj zemlji, a neke domaće destinacije rezervisane i nekoliko meseci unapred.

Oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 2016. uđu na nekom od bečkih trgova, čuvaće ih oko hiljadu i po policajaca. I pored upozorenja na terorističke napade, za odabir novogodišnje destinacije našim putnicima presudan je novac. Ne boje se terorizma, i nijedan aranžman nije otkazan.

"Naročito interesantni su Budimpešta, Beč, znači obližnje metropole, u različitim varijantama sa noćenjem i ono što je među mladima interesantno, bez noćenja", veli Marko Cvetinić iz turističke agencije "Kompas".

Te destinacije naši turisti doživljavaju kao bliske i gotovo domaće pa im i najave terorističkih napada izgledaju nemoguće, kažu u turističkim agencijama. Ipak, za neka novogodišnja putovanja, ove godine strah postoji.

"Pariz, Rim je nešto što je nekada veoma bilo traženo, a ove godine apsolutno nema interesovanja za te destinacije", kaže Petar Knežević iz turističke agencije "Grand".

Veliko je interesovanje za domaće destinacije, pa su naši putnici avanture po evropskim metropolama zamenili ponudama po Srbiji i okolini. Kako kažu u turističkim agencijama najtraženiji su autobusi iznenađenja.

"Već smo promenili dosta destinacija u Srbiji, čak je sad postalo teško izabrati destinaciju da gosti ne otkriju unapred gde će putovati. Žar tog putovanja je da oni do onog momenta kada uđu u autobus ne znaju gde će dočekati Novu godinu", kaže Stevo Jelić iz turističke agencije "Magelan".

A oni koji vole da sve znaju unapred, još u oktobru su ramišljali o najluđoj noći. Palić je ove godine prebukiran. Nema više slobodinih mesta ni u hotelima, niti u privatnom smeštaju. Kažu Subotičani, očekuju turiste iz cele bivše Jugoslavije
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.