Nutella: Proslavite 50 godina najdražeg čokoladnog krema na svetu

Izvor: marketingITD.com, 09.Apr.2014, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nutella: Proslavite 50 godina najdražeg čokoladnog krema na svetu

Prva teglica svetski poznatog čokoladnog namaza Nutella kreirana u porodici Ferrero našla se na polici 20. aprila davne 1964. godine u italijanskoj provinciji Piemonte. Tajnu recepta proizvoda porodica Ferrero i dalje ponosno čuva, a ove godine čarobni ukus Nutelle slavi svoj pedeseti rođendan!

Povodom ovog jubileja, tvorci Nutelle odlučili su se na zanimljivo uključivanje fanova širom sveta:
Prošlo je 50 godina od kako delimo sa vama. Pedeset godina punih priča, velikih i malih. Voleli bismo da ih vidimo ili pročitamo! Da bismo ovo slavlje učinili zaista posebnim, pozivamo vas da sa nama podelite nezaboravne trenutke kojih je Nutella deo. Ranojutarnje okupljanje za doručkom, rođendani s prijateljima, važne prilike… Kao savršeni rođendanski poklon, podelite sa nama najsmešnije ili najemotivnije uspomene na Nutellu.  Pošaljite nam fotografije, video ili priču. To će biti odličan način da sa nama podelite svoju priču u godini u kojoj Nutella slavi veliku prekretnicu! Svi smo doživeli poseban trenutak s Nutellom.
Zvaničan hashtag za učestvovanje u rođendanskom poklonu Nutelle je: #NutellaStories, a svoju Nutella priču možete postaviti na zvaničnoj web stranici.Takođe,  možete i pogledati, poslušati ili pročitati tuđe priče, kojih već ima više od 22 hiljade.
Osamnaestog maja 2014. godine Nutella tim organizovaće proslavu rođendana ovog brenda.

Zanimljivosti o NutelliOvo sigurno niste znali o svom omiljenom kremiću:
Možete obići krug oko sveta skoro dva puta sa zaradom koju Nutella ima u toku jedne godine.
Broj teglica koje Nutella godišnje proda dovoljan je da se Kineski zid prekrije tačno osam puta.
Godišnje se proizvodi toliko teglica Nutelle da mogu ići obalom Dunava 24 puta.
Ako biste upotrebili iznos konzumiranih Nutelli u toku jedne godine, mogli biste sagraditi Big Ben 22 000 puta.
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Na primer, u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Dobro je znati i ovo: lešnici i kako čine svega 20 odsto ukupnog sadržaja Nutelle.
Jedna tegla Nutelle proda se svakih 2,5 sekundi širom sveta. Zanimljivog poređenja radi, u Sjedinjenim Američkim Državama jedna osoba rodi se svakih osam sekundi.

U 2009. godini, stranica Nutelle na Facebooku bila je treća po broju fanova  (dva miliona njih), a ispred stranice Nutelle bile su FB stranice Baracka Obame i Coca- Cole. Iako trenutno nije toliko dobro pozicionirana na ovoj društvenoj mreži,  Nutella ipak ima skoro 26 miliona fanova samo na zvaničnoj Facebook stranici.
Dva italijanska blogera odlučila su da svoju ljubav prema Nutelli podignu na viši nivo I u 2007. godini proglasili svetski dan Nutelle. Tako je svaki 5. februar Nutellin dan, deljenje recepata sa sa Nutellom I deljenje fotografija hrane čiji je ona glavni sastojak. Međutim u 2013, pre bilo kakvog preispitivanja, proizvođač Ferrero pokušao je da prekine ovu tradiciju – ipak, nisu uspeli u tome, a detaljnije možete pročitati u našem tekstu Svetski dan Nutelle.
 Izvori zanimljivosti: Nutella;Mental floss
The post Nutella: Proslavite 50 godina najdražeg čokoladnog krema na svetu appeared first on marketingITD.

Nastavak na marketingITD.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta marketingITD.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta marketingITD.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.