Živeli su svaki dan kao da je bio poslednji

Izvor: Prva.rs, 12.Jan.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živeli su svaki dan kao da je bio poslednji

I svaki put kada bi grof morao poslom da se odvoji od svoje voljene, dani su bili tegobni i prazni. A kada bi se sastali, dočekivali bi zore budni, pričajući o svemu, o ljubavi, o Sarajevu, o Beču, o novim putovanjima, o hrani.... Da, o hrani! Hrana ih je spajala baš kao i ljubav i nesebično prijateljstvo.
Safija je volela Beograd. Voleo je ovaj grad i njen ljubljeni Johan. Često su odsedali u tamošnjim hotelima, šetali Skadarlijom, uživali pored Dunava a večeri najradije >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << provodili u restoranu Kovač. Oblačila bi tada Safija one svoje najlepše haljine koje je Johan donosio sa putovanja. Voleo je da je gleda kako se svaki put obraduje haljini i šeširu kao dete kada ugleda ogromnu čokoladu. I zato ih je iznova donosio. Sve birane sa ljubavlju za njegovu dragu.
Bilo je u tom restoranu Kovač uvek nešto čarobno, i zato su mu se vraćali često. Njihovi beogradski prijatelji radovali su im se, jer su znali da dolazak Safije i Johana znači nezaboravne noći.
Dah Sarajeva, tradicionalne delicije čuvene bosanske kuhinje i sjajnu muziku u izvedbi Nodivo benda i svetski poznatog Mostar sevdah reuniona doneće tako zaljubljeni par 23. januara u Kovač.
Nihad Mameledžija, verni kuvar grofice Safije će vam u Kovaču od 23. do 28. januara otkriti tajne tradicionalnih delicija koje su onomad posluživane na dvoru njenog oca Ahmed-bega.
U čemu je to lepa grofica uživala dok je živela u Sarajevu? U vrhunskoj hrani za koju je otkrila da spaja isto kao i ljubav kakvu je ona osećala prema ljubljenom grofu Johanu.
Znate li da je i grof voleo bosansku kuhinju?
A ko ne bi uživao u sjajnoj sarajevskoj mezi od uštipaka i kajmaka, do sudžuke i suvog mesa. Uz tajne svog zanata koje ljubomorno čuva, Safijin omiljeni kuvar pripremiće u Beogradu za vas i sarajevsku mezu i begovu čorbu, tarhanu od paradajza, zeljanicu, sirnicu, burek, kljukušu sa kajmakom...
Neko bi možda rekao dosta je, ali vi sigurno nećete kada vam u sahanima posluže hadžijski ćevap, šarenu dolmu, klepe, jagnjeće kadun butiće. I kako ne probati na kraju i sarajevski roštilj - čevapčiće, sudžukice, pljeskavice...
Grofica Safija sa svojom svitom stiže u Beograd 23. januara. Otkrite tajne koje donosi sa sobom! A verujte da ih ima pregršt, svaka ukusnija od ukusnije!
Muziki program:
23. januar: Belgrade Acoustic Orchestra od 20:00h
24. januar: Nihad Voloder sa svojim Nodivo bendom-od 20:00h
25. januar: Nihad Voloder sa svojim Nodivo bendom-od 20:00h
26. januar: Nihad Voloder sa svojim Nodivo bendom-od 20:00h
27. januar: Mostar Sevdah Reunion od 20:00h
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.