Šekspir Festival treći dan: Romeo i Julija i druge katastofalne ljubavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 16:33

Šekspir Festival treći dan: Romeo i Julija i druge katastofalne ljubavi

Za nama je treći dan Šekspir festivala. Sinoć je u osobenom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima pred punim gledalištem odigrano ostvarenje "Romeo i Julija i druge katastofalne ljubavi" iz Norveške".

Kada kažemo Šekspir, najčešće pomislimo na njegov klasik "Romeo i Julija" koji je postao sinonim za ljubav širom sveta. Inspirisan tom bezvremenskom tragedijom reditelj Rolf Alme, čija predstava je pobedila na konkursu Evropske mreže Šekspir festivala za naoriginalniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetnički koncept Šekspirovog dela, donela je moderno viđenje i poimanje koncepta ljubavi.

Dvojica mladih glumaca Kristijan Hesto i Pjotr Mistela vode nas kroz priču o nedozvoljenoj ljubavi. Mada su teme koje se provlače ozbiljne, sama forma predstave je duhovita. Završnica kulminira kratkim video radom koji donosi zastrašujuće istinite podatke o parovima koji su svoje živote izgubili ili oduzeli zarad ljubavi.

Mada na momente pomalo usiljeni humor više odvlači pažnju sa suštine, zaključak je i više nego očigledan.

Ljubav ne poznaje nacionalnost, godine, pol ili religiju, ona je čista i iznad svega iskrena.

Poslednje predstava ovogodišnjeg Šekspir festivala, "Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije" u izvođenju Kazališta Marina Držića, odigraće se večeras u SNP-u sa početkom u 20časova.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.