Razgovori o ljubavi“ – knjiga koja menja život

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 21:23

"Razgovori o ljubavi“ – knjiga koja menja život

"Svim dobrim knjigama je zajedničko to da su događaji opisani u njima toliko stvarni da kada pročitate i poslednju stranicu imate osećaj da se sve što se desilo u knjizi desilo vama i sada vam pripada zauvek: i dobro i loše, ushićenje i tuga, bol, ljudi i mesta“, rekao je jednom prilikom Ernest Hemingvej, a Dan zaljubljenih i februar, poznat kao mesec ljubavi, pravi su povod da se na to podsetimo.

Vulkan izdavaštvo vam preporučuje debitantsko delo britanske književnice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nataše Lan Razgovori o ljubavi, koje definitivno spada u ovu kategoriju odabrane literature.

Razgovori o ljubavi su suštinski započeli kao eksperiment sa ciljem da se intervjuišu eksperti o tome šta je ljubav u svoj svojoj haotičnosti, a ubrzo je prerastao veoma čitan i priznat bilten koji je privukao hiljade pretplatnika i čitav niz uglednih sagovornika. Nagla popularnost ovog biltena dokazala je da Nataša Lan nije jedina osoba spremna da otvoreno progovori o ljubavi. Ovi razgovori su potom prerasli u roman koji Sandej tajms opisuje kao knjigu koja bi mogla da vam promeni život.

Autorka u svojoj očaravajućoj prozi postavlja tri ključna pitanja o ljubavi: kako da je pronađemo, kako da je očuvamo i kako da preživimo kada je izgubimo? Ono što čini posebnu vrednost ove knjige je činjenica da je reč o stvarnim ljubavnim pričama koje će vas ispuniti nadom, i podsetiti da je ljubav krhka, čvrsta, svakodnevna, prelepa i uvek vredna borbe.

Nataša Lan nam kroz istinite povesti poručuje da je ljubav doživotni projekat, priča u kojoj ne možemo samo da skočimo na kraj. Koliko smo zaista srećni što znamo da je nikada nećemo završiti... Jer ne postoji poslednja stranica, postoji samo niz novih početaka.

"Neću preterati ukoliko kažem da su mi razgovori o ljubavi promenili život. Pomogli su mi da progledam kroz maglu čežnje i da vidim ljubav koja je već bila tu, u mom životu, sve vreme. Takođe su me ubedili da je, iako je ljubav na mnogo načina nespoznatljiva, korisno ukoliko pokušamo da je definišemo“, ispričala je autorka.

U tom razgovoru objasnila je i da je, kada je napunila gotovo trideset godina, shvatila da zapravo nema nikakve smernice za razumevanje ljubavi. Kako je sve više posmatrala svoje prijatelje i njihove ljubavne odnose, i što je više saznavala o svojim roditeljima, bakama i dekama, kolegama s posla i mentorima, to je bilo očiglednije da godine nikoga od njih nisu približile poimanju ove neuhvatljive, transformišuće, sveprožimajuće emocije. Jedne noći kada joj je ova spoznaja preplavljivala misli, sedela je na krevetu i zapisala nekoliko reči o ljubavi. U tom trenutku shvatila je da žudi za iskrenim, širokim, ponekad i nelagodnim razgovorima o aspektima ljubavi, koji često ne ulaze u naše svakodnevne diskusije o braku, odnosima sa braćom i sestrama, prijateljstvima ili odnosima sa roditeljima.

"Knjiga Razgovori o ljubavi je dragulj koji će vam umiriti i ojačati dušu“, kazala je Pandora Sajks, bestseler autorka Sandej tajmsa, o debitantskom ostvarenju Nataše Lan.

Nataša Lan je zaposlena u časopisu Red, završila je kurs o savetovanju parova i psihoterapiji u Centru Tavistok. Živi u Londonu.

Knjiga Razgovori o ljubavi dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.