REDOVNE AKCIJE U KREVETU ČUVAJU ZDRAVLJE: Vođenje ljubavi deluje kao tableta za snižavanje pritiska

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2022, 21:33

REDOVNE AKCIJE U KREVETU ČUVAJU ZDRAVLJE: Vođenje ljubavi deluje kao tableta za snižavanje pritiska

Naučnici potvrdili ovu tvrdnju

Redovan i dobar seks može da snizi krvni pritisak i jednako je efikasan kao uzimanje lekova, pokazalo je istraživanje obavljeno na Državnom univerzitetu u Gruziji, prenosi Daily Mail.

U istraživanju su učestvovale osobe koje su tokom seksa nosile monitore za praćenje rada srca, uz to su istraživači ocenjivali intenzitet orgazama od 66 do 106, a prosek je bio 87.

Osobama koje su imale seks, dan posle je izmeren >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 13 posto niži pritisak, objavili su naučnici pa je ovo zapravo dokaz da seks deluje poput tablete za snižavanje pritiska.

"Što je orgazam bolji i intenzivniji to je krvni pritisak niži dan nakon vođenja ljubavi", potvrdili su istraživači s Državnog univerziteta u Gruziji pa time dokazali da ovaj intiman čin ima blagotvorno dejstvo na zdravlje.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.