Prva sednica niške Skupštine ove godine zakazana na Dan zaljubljenih

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2024, 17:06

Prva sednica niške Skupštine ove godine zakazana na Dan zaljubljenih

O poklanjanju zemljišta u Niškoj Banji državi, osnivanju sportsko-privrednog društva, kao i izgradnji parka na pantelejskom Bulevaru u kome će biti i vrtić i crkva, raspravljaće između ostalog niški odbornici na sednici Skupštine, prvoj ove godine, koja je zakana za sredu, 14. februar.

Na Dan zaljubljenih niški odbornici vraćaju se u skupštinske klupe, 37. put u ovom sazivu, a na dnevnom redu je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ukupno 11 tačaka.

Nakon usvajanja zapisnika trebalo bi da potvrde mandat novom odborniku sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", diplomiranom pravniku iz Niša Nikoli Bobiću, koji dolazi umesto Jelene Kalajdžić čiji je mandat prestao krajem decembra, kada je imenovana za v. d. direktorku Dečijeg obrazovno-rekreativnog centra.

Neke od najvažnijih tačaka o kojima će odbornici raspravljati su predlozi Gradskog veća - da zemljište od 5.760 kvadrata, koje je pod Institutom u Niškoj Banji, Grad da Republici Srbiji bez naknade, kao i da Grad i Fudbalski savez osnuju sportsko-privredno društvo za šta će takođe dati zemljište, a navodno dobiti novac i opremu.

Jedna od tema biće i Bulevar Svetog Pantelejmona, gde planiraju izmene planova kako bi izgradili park, a u njemu vrtić i verski objekat.

Među ostalim tačkama dnevnog reda nalazi se i usvajanje Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma i Romkinja za period 2024. - 2026. godine, izrada Plana detaljne regulacije u Ulici Ivana Milutinovića i obezbeđenje javnog osvetljenja.

Odlučivaće i o dodeli 35 miliona dinara za "društvenu brigu za zdravlje" za ovu godinu niškom Domu zdravlja i Apotekarskoj ustanovi, koje četvrtu godinu zaredom dobijaju novac za te namene.

Na spisku su na kraju i odbornička pitanja i inicijative, ali za sada nisu objavljena i nije poznato da li ih je bilo za ovu sednicu, prvu u 2024. godini.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.