Prva godišnjica ljubavi Barse i pobesnelog Suareza: Četiri trofeja i het-trik za pobedu nad Eibarom! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva godišnjica ljubavi Barse i pobesnelog Suareza: Četiri trofeja i het-trik za pobedu nad Eibarom! (VIDEO)

Urugvajac na maestralan način obeležio dan kada je pre tačno 12 meseci debitovao u dresu katalonskog giganta

Nije to više onaj Eibar koga su svi gledali kao zalutalog u elitu. Baskijski klub je sada šesti na tabeli Primere, ove sezone je položio koplja samo pred madridskim Atletikom, petlju je pokazao i na gostovanju na Kamp Nou, iskezio je zube Barseloni. Ali grizao je Luis Suarez. Ne bukvalno, te su nesrećene epizode iza njega, već >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalski. Imao je i motiv više, iako čoveku koji je spreman da zaista ugrize za pobedu tako nešto i ne treba, pošto je na današnji dan pre tačno godinu dana upisao debi u dresu katalonskog velikana. Tada je asistirao Nejmaru za gol u El Klasiku, ali je Real na kraju odneo pobedu od 3:1. Godinu dana kasnije Nejmar je uzvratio dvostrukom pažnjom, a Suarez postigao het-trik kojim je srušen čvrst otpor Eibara - 3:1 u devetom kolu Primere.

Barselona i Real ponovo stoje rame uz rame na čelu prvenstva Španije. I verovatno će tako biti do negde pred kraj sezone i sigurno ćemo još pričati o rivalitetu dva titana sa Pirineja. Ova godinu iza nas, barem kalendarska, pripala je Blaugrani. Dobrim delom i zahvaljujući Suarezu, koji je u debitantskoj sezoni u Španiji osvojio titulu prvaka Evrope, Španije, UEFA i domaći Superkup.

Večeras je rekao: Hvala!

Hvala za priliku da osvaja, što u Liverpulu nije mogao, pošto je često igrao “jedan na 11“. U Barseloni je pronašao ljude slične sebi.  Možda malo smirenije, manje sklone onim “kanibalskim“ incidentima, ali podjednako gladne trijumfa.

Eibar je mogao samo da se uveri u to, iako je posle brze kontre Borha Baston doveo goste iz Baskije u neočekivano vođstvo, iako je posle toga još tri puta u prvih 45 minuta išla u okvir Barsinog gola. Na drugom kraju terena Suarez je imao svoj šou. Prvenac na pas Sandra Ramireza, pa još dva koja je kreirao Nejmar.

Otkako je Urugvajac 25. oktobra 2014. debitovao  za Barselonu, Kristijano Ronaldo je postigao 40 golova, Lionel Mesi 39, Antoan Grizman 26, Suarez 23, a Nejmar 22. U ligi u kojoj igraju najveći Luis Suarez je u najužem krugu probranih.

PRIMERA – 9. KOLO:

Petak:

Rajo Valjekano – Espanjol 3:0 (1:0)

/Traoras 36pen, Gera 76, 78/

Subota:

Selta – Real Madrid 1:3 (0:2)

/Nolito 85 - Ronaldo 6, Danilo 23, Marselo 90+5/

Granada – Betis 1:1 (1:1)

/Folkije 3 - Kastro 40(pen)/

Sevilja – Hetafe 5:0 (2:0)

/Gameiro 35, 45, 60pen, Banega 50pen, Konopljanka 81pen/

Malaga – Deportivo 2:0 (0:0)

/Tigaduini 62, Karlos 85/

Nedelja:

Levante – Sosijedad 0:4 (0:2)

/Vela 8, Agireče 35, Iljaramendi 82/

Las Palmas – Viljareal 0:0

Barselona – Eibar 3:1 (1:1)

/Luis Suarez 21, 48, 85 - Baston 10/

21.30 Atletiko Madrid – Valensija

Ponedeljak:

21.30 Atletik Bilbao – Sporting Hihon

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.