PRINC ALEKSANDAR ČESTITAO BOŽIĆ SRPSKOM NARODU: Dobro zdravlje, puno ljubavi i blagostanja, neka vaši domovi i porodice budu izvor mira, topline i ljubavi

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 11:48

PRINC ALEKSANDAR ČESTITAO BOŽIĆ SRPSKOM NARODU: "Dobro zdravlje, puno ljubavi i blagostanja, neka vaši domovi i porodice budu izvor mira, topline i ljubavi"

Prelepa poruka princa Aleksandra i princeze Katarine.

Princ Aleksandar i princeza Katarina čestitali su danas Božić svim vernicima širom sveta koji taj veliki praznik slave po julijanskom kalendaru. 

U čestitki se kaže:

"Povodom jednog od najradosnijih i najsvetijih dana od nastanka sveta, rođenja Sina Gospodnjeg, svim građanima Srbije, Republike Srpske i svim ljudima širom sveta koji ovaj sveti dan slave sutra, upućujemo naše najsrdačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čestitke.

Naš tradicionalni pozdrav za ovaj veliki dan počinje rečima 'Mir Božiji'. To nisu samo obične reči; mir i ljubav simbolizuju Božiju volju i odrednica su života svakog čoveka.

One su i podsećanje na sam dan kada je Gospod Isus bio rođen, anđeo je objavio Njegovo rođenje, a zatim je mnoštvo nebeskih vojnika slavilo Boga govoreći: 'Slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja'.

Kada svoja srca otvorimo za Božju ljubav, onda možemo da budemo u miru sa sobom i sa svojim bližnjima. U toj ljubavi nalazimo i podršku kao i sigurno utočište, koji su nam svima potrebni. Tu ljubav moramo da delimo sa svim drugim ljudima, sa našim bližnjima. Kada ovaj veliki dan provedemo sa svojim porodicama i prijateljima prisećajući se pravog značenja i važnosti Božića, ali i deleći ljubav našeg Gospoda jedni sa drugima, tada se zaista sećamo rođenja našeg Spasitelja i slavimo ga.

Najviše od svega moja supruga, moja porodica i ja vam želimo dobro zdravlje, puno ljubavi i blagostanja. Neka vaši domovi i vaše porodice budu izvor mira, topline i ljubavi. Očekujući najradosniji praznik, kada naše poglede upiremo ka Vitlejemu, da i mi budemo svedoci rođenja Sina Božijeg, neka mir ispuni naša srca, a nada i vera pastira i mudraca koji su došli da Mu se poklone budu i naši. Neka ljubav prema svetu koji nam je darovan i ljubav prema našem Tvorcu budu u nama, kako bismo se čistim srcem i čistom savešću pozdravili tradicionalnim rečima pozdrava, koje sa velikom radošću izgovaram – Mir Božiji, Hristos se rodi!".
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Princ Aleksandar i princeza Katarina čestitali Božić

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2024

BEOGRAD – Princ Aleksandar i princeza Katarina čestitali su danas Božić svim vjernicima širom svijeta koji taj veliki praznik slave po julijanskom kalendaru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.