PATRIJARH IRINEJ: Dosta nam je rata i krvi, treba nam mira, sloge i ljubavi

Izvor: Telegraf.rs, 24.Sep.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PATRIJARH IRINEJ: Dosta nam je rata i krvi, treba nam mira, sloge i ljubavi

Povodom najnovijih tenzija u regionu, pokrenutih zbog najave održavanje referenduma u Republici Srpskoj 25. septembra, oglasio se i patrijar srpski Irinej.

On je za Alo rekao da bi svi trebalo da puste građane da se sami izjasne hoće li se u budućnosti 9. januar proslavljati kao Dan Republike RS ili ne.

- Ja sam to već jednom rekao, ali ponavljam i sada - pustimo narod Republike Srpske da sam odluči o sebi i tome hoće li izaći na referendum - rekao je patrijarh i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da se nada da će pamet preovladati kod onih kojima su usta bila puna ratnohuškačkih izjava.

Patrijarh je političarima poručio da ne pričaju o ratu, jer ga je na ovim prostorima dosta bilo.

- Dosta nam je rata i ratovanja, krvi i prolivanja krvi, trebalo bi da malo živimo u miru, slozi i ljubavi - zaključio je poglavar SPC.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.