Otrgnuto od zaborava: RnR igranka za Dan zaljubljenih

Izvor: Story, 22.Jan.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otrgnuto od zaborava: RnR igranka za Dan zaljubljenih

Na koncertu-igranci koja će se održati na Dan Zaljubljenih, 14. februara u Zvezdara teatru, Stari rock majstori će se posle više od 50 godina naći zajedno – na istoj sceni

Imaćemo priliku da vidimo i čujemo trideset rockenrol heroja 60-ih, među kojima su i Predrag Duda Lukić, Branko Gluščević, Vladimir Janković Džet, Novak Nova Dragović, Milutin Trninić, kao i drugi članovi Crnih bisera, Silueta, Zlatnih dečaka, Iskri, Lutalica…

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << koncertu će premijerno svirati obrade najvećih svetskih hitova 60-ih,  sa nedavno snimljenog CD-a Otrgnuto od zaborava i pokušaće da nas na trenutak vrate u prošlost, odnosno da nam približe jednu čarobnu epohu koju su obeležili sloboda i entuzijazam.

Ovi prvi istinski idoli stare Jugoslavije poznati su ne samo kao neprikosnoveni gitaristi, basisti, klavijaturisti, pevači i bubnjari, već i kao hrabri inovatori.

Zahvaljujući njima, u Jugoslaviju su uvezene prve orgulje koje su na carini prijavili kao harmoniku za osobe sa invaliditetom, samo kako bi prošle granicu... Izdali su ploču rokenrol obrada svetskih klasika u Holandiji, što je ujedno i prvo muzičko izdanje sa ovih prostora, ikada objavljeno u inostranstvu.

Prvi su svirali i živeli rokenrol na ovim prostorima – Jugosloveni su zahvaljujući njima počeli da nose brodarice i džins, a Jugoslovenke su smerne maksi suknje zamenile minićima.

U Ex Yu bili su popularni koliko i Bitlsi ili Roling Stounsi na zapadu. Do tad smerne ćerke iz građanskih porodica su im se bacale u zagrljaj na svakom koraku, pa se osnovano sumnja da su odgovorni i za pojavu grupi devojaka, kao i da je njihova muzika inspirisala seksualnu revoluciju koja i dalje traje...

Njihove životne priče liče na uzbudljive holivudske filmove, pa ne čudi što su o njima napisane knjige, novinski tekstovi, diplomski radovi i doktorkse disertacije.

Dakle, Stari Rock Majstori su više od benda, a njihov nastup je više od igranke – to je poziv da zajedno otrgnemo delić istorije od zaborava!
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.