Odustala je od seksa na godinu dana, evo kako joj je to promenilo život

Izvor: Piplmetar.rs, 30.Mar.2023, 08:31

Odustala je od seksa na godinu dana, evo kako joj je to promenilo život

Da li ste ikada razmišljali o tome kako bi izgledao vaš život i kako biste se osećali kada biste odustali od vođenja ljubavi? Bar na neki period. Novinarka i blogerka Mipa V (Misha V) odlučila je da to proveri.
Ime, godinu dana je krenulo u apstinenciju, a potom opisala kako joj je to promenilo život:
„Na Dan zaljubljenih prošle godine, jecao sam u kadi. Bila sam tužna jer sam bila sama, pitala sam se >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da li ću ikada nekoga nepoznati i čeznula sam za dublju vezu. Ali tada sam ipak morao da shvatim da je odnos koji mi je zaista potreban bio onaj sa samom sobom“, počela je Miša svoju ispovest.
„Zapravo, nikada nisam imao vremena da upoznam i prihvatim sebe kao seksualno biće. I tako, nakon bolne i neostvarene veze, odlučila sam da odgovorim na duboke intimne potrebe koje sam pokušala da zadovoljim kroz vođenje ljubavi. „Jako nisam prvo odlučila da se uzdržavam od vođenja ljubavi godinu dana, moje jedino pravilo je bilo da volim sebe radikalno i da ne tražim partnera dok nisam zaista spreman“, kaže ona.
„Jedna godina apstinencije kasnije, moj pogled se drastično promenio. Kako sam i dalje sam, za godinu dana sam naučio više o ljubavi, seksu i vezama nego kroz sve moje veze i sastanke. Naravno, ne kažem da treba biti uzdržan da učiš takve stvari, jednostavno je to bilo moje iskustvo i potrebna sam na onome što sam naučila“, zaključila je ona. Tokom proteklih 12 meseci, ovo su pet najvažnijih stvari koje sam naučio o ljubavi i seksualnosti:
Moje telo je neverovatno U većini mojih romantičnih veza, stideo sam se svog tela. Uvek sam izbegavao da me partner vidi potpuno golu. Posle vođenja ljubavi, brzo bih se skrio ili pokrio nečim. Pre svega, bila sam veoma samosvesna i mislila sam da ne izgledam kao idealne žene iz filmova i časopisa. Drugo, možda zato što sam odrastao u verskoj zajednici, posle vođenja ljubavi obično bih se osećao toliko krivim da nisam želeo da me gledaju. Tokom protekle godine, odvojio sam vreme da bolje upoznam svoje telo. Pre nego što sam krenuo na ovo putovanje, bio sam opterećen kako me je video partner. Sada prihvatam da je moje telo jedinstveno i cenim to.
Vreme za razmišljanje omogućilo mi je da osećam važnost za sve što je moje telo učinilo za mene. To me je provelo kroz ovaj život i takođe se rodilo četvoro neverovatne dece. Kada se kupam, sada to radim sa svećama i divim se svakim centimetrom svog tela. Slavim svoje jedinstvene obline, strije, pa čak i celulit. Veoma sam zahvalan za svoje telo i sada mnogo više vodim računa o njemu. A kada jednom odlučujem da podelim svoje telo sa nekim, biću mnogo pažnjivi, jasnoći i prisutnosti u tom iskustvu.
Osetljiv sam – i to je u redu Shvatio sam da sam često u prošlosti pokušavao da svoju potrebu za fizičkom vezi i ljubav utkam u seks. Nisam uvek bila sigurna šta tačno želim tokom seksa. Nisam znala kako i gde želim da me dodiru, i kao rezultat toga, često bih se osećala neispunjeno nakon seksa. Pošto sam bio toliko očajan za vezu, nikada nisam odvojio vreme da shvatim šta zaista želim.
Otkako sam izbacio seks iz zabavljanja, imao sam mnogo više vremena da se fokusiram na ono u čemu uživam. Nešto tako jednostavno (i divno) kao što je piling za telo naučilo me je kako moja koža reaguje na pritisak, trenje i stimulaciju. Živim u svetu svojim dodirima. Palim mirisne sveće, koristim eterična ulja, grlim svoju decu vršće i duže, držim se za ruke sa prijateljima, slušam umiruju zvukove i pripremam ukusna jela – sve na način seksualne prirode koji nije duboko zadovoljan.
Stavovi koji sam imao o seksu potiču iz moje prošlosti Zbog svog religioznog vaspitanja, povezao sam ogromnu količinu krivice i stida sa seksom i seksualnošću. Žene koje su imale seks van braka bile su označene kao „kurve“. Naravno, teško je imati zdrav stav prema nečemu što su vam celog života govorili da ne treba da radite. Tokom godine, shvatio sam da su stavovi koji sam imao o seksu formirani pre nego što sam bio seksualno aktivan. Više ne povezuje pravila i sramotu sa svojom seksualnošću, konačno sam došao do tačke kada sam prihvatio svetost svog bića i počelo svesno da odlučujem sa kim, kako, kada i gde ću svoje telo deliti.
Toliko je voli oko nas Ja sam beznadežan romantik u duši. Međutim, moja fiksacija na vezi često je ostavljala značajnu slepu tačku za sve druge divne oblike ljubavi na svetu. Kada sam odlučio da volim i prihvatim sebe, postao sam otvoreniji, svesniji i zahvalniji na ljubavi porodice, prijatelja i svog stvoritelja
Sigurno ima ljubavi u samom vazduhu koji udišem. To je poklon i pohvalan sam na tome. Kako se moja fiksacija na romantičnu vezu smanjivala, konačno mi je postalo jasno koliko sam voleo bila okružena. Ručno rađene čestitke od dece, neupitna odanost mog omiljenog rođenja, iskreni osmeh blagajnice, komšija koji mi pomaže da uhvatim odbeglog psa – sve su to gesti ljubavi koji su cenim na nov način.
Možda nisam spreman za vezu – i to je u redu Ja sam u srednjem 30-im i deo mene misli da treba da budem spreman da se „skrasim“ i pronađem životnog partnera. Pre godinu dana, preskočio bih priliku da budem sa nekim polupristojnim. Ali sada sam svesni sebe, želim da rastem i nastavim da se zaljubljujem u sebe. Bio sam spreman da budem najbolji partner koji sam mogao da budem. Želim kvalitetno i ravnopravno partnerstvo ispunjeno zdravljem, ljubavlju, obiljem, razumevanjem i rastom. Verujem da je najbolji način da konačno imamo odnos kakav želimo jeste da budemo partner kakvog i sami tražimo. Dakle, zadovoljan sam i uzbuđen što rastem, lečim, volim

Detaljnije


Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.