Na današnji dan rođen je Čarls Bukovski

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 21:53

Na današnji dan rođen je Čarls Bukovski

Pričao je priče o alkoholu, ljubavi, gubitku i preživljavanju u surovom urbanom okruženju.

Na današnji dan, 9. marta, tri decenije nakon što nas je napustio, sećamo se Čarlsa Bukovskog, jedne od najupečatljivijih figura američke književnosti.

Ovaj pesnik, pripovedač i romanopisac, poznat po svojim sirovim, neposrednim i često autobiografskim delima, zauvek je izmenio pejzaž moderne literature, ostavivši iza sebe dubok trag u kulturi 20. veka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Rođen kao sin nemačkih imigranata, Bukovski je svojim delima odražavao život na margini, sa svim njegovim usponima i padovima.

Kroz svoje pisanje, on je slikao živopisne portrete američkog društva, fokusirajući se na postojanje na dnu socijalne lestvice, život običnog čoveka suočenog sa svakodnevnim izazovima, razočaranjima, ali i retkim trenucima sreće.

Bukovski je kroz svoje likove, često inspirisane sopstvenim životnim iskustvom, pričao priče o alkoholu, ljubavi, gubitku i preživljavanju u surovom urbanom okruženju.

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.