Medalja supružničke ljubavi za bračni par Kusturica

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2015, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalja supružničke ljubavi za bračni par Kusturica

12.07.2015. - Festival "Boljšoj" završava se večeras

Reditelj Emir Kusturica i njegova supruga Maja odlikovani su Medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće Sveti Petar i Fevronija, saopštio je danas festival „Boljšoj“.

Predstavnici Ruskog doma iz Beograda uručili su im medalju i plaketu na Mećavniku, gde je u toku Festival klasične muzike „Boljšoj“.

Sveti Petar i Fevronija obeležava se 25. juna po starom, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 8. jula prema novom kalendaru i predstavlja dan porodice, ljubavi i vernosti u Rusiji. Nastao je na inicijativu stanovnika starog ruskog grada Muroma, 2008. godine a podržala ga je Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.

Simbol ovog praznika je cvet kamilice, a najvažniji događaj je uručivanje Medalja supružnicima, koji su u braku najmanje 25 godina. Danas se ovaj praznik obeležava u svim gradovima širom Rusije i u čitavom svetu.

Festival „Boljšoj“ posetio je i patrijarh srpski Irinej koji je prisustvovao koncertu violiniste Nemanje Radulovića i Simfonijskog orkestra „Boljšoj“ pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića, dodaje se u saopštenju.

Festival se završava večeras svečanim uručenjem zlatne, srebrne i bronzane matrioške mladim muzičarima.

Program će zatvoriti oktet „Boljšoj“ muzičkim oblikovanjem filma „Sreća“ Aleksandra Medvedkina, a „No Smoking Orćestra“ će se pobrinuti za dobru zabavu na samom kraju festivala.

Kroz podršku ovom festivalu kompanija Gasprom njeft nastoji da podrži mlade i talentovane muzičare i na taj način doprinese povezivanju kultura Srbije i Rusije.

novosti
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.