Kapkejk za dan zaljubljenih

Izvor: Prva.rs, 13.Feb.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapkejk za dan zaljubljenih

Sastojci:
Testo:
2 jaja
10 kašika šećera
1 prašak za pecivo
10 kašika ulja 
10 kašika mleka
10 kašika brašna
2 kašike kakaoa
50gr istopljene čokolade
Anis ili čili, po želji
Fil:
1 šlag krem od vanile
100ml mleka
¼ kesice instant želatina
50gr istopljene bele čokolade
Priprema:
1. Za testo je potrebno umutiti jaja i šećer, dodati ulje i mleko, pa prosejano i promešano >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << brašno, prašak za pecivo i kakao i na kraju rastopljenu i prohlađenu čokoladu. Malo čilija daje posebnu draž kolačićima, neobično je kad nakon slatkog izviri i ljuti ukus – naravno, ne treba ni preterati. A takođe je i anis veoma interesantan.
2. U kalup postaviti papirne korpice i svaku popunite testom do 2mm pred vrh. Peći ih oko 10 min na 220 stepeni, ali najbolje je proveriti čačkalicom. Onog trenutka kad ubodete testo i izvučete čistu čačkalicu, vreme je da kolač izvadite iz rerne. Od ove mere treba da se dobije 24 kolačića.
3. Umutite šlag krem od vanile sa 100ml hladnog mleka pa u njega dodajte ¼ kesice želatina, i na kraju rastopljenu belu čokoladu. Ohlađene kolačiće filujte špricem za tortu pa svaki rubom uvaljajte u čokoladne mrvice, a na vrh svakog stavite slatko srce.
Dezert iz snova: 5 sastojaka i 5 minuta!
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.