Benksijev mural Maskara za Dan zaljubljenih ukazuje na ozbiljan društveni problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:13

Benksijev mural "Maskara za Dan zaljubljenih" ukazuje na ozbiljan društveni problem

Ovim delom poslao moćnu poruku.

Svetski poznat bristolski street art i grafitni umetnik, Benksi predstavio je svoje umetničko delo uoči Dana zaljubljenih.

Mural pod nazivom "Maskara za Dan zaljubljenih" je na zidu u Margejtu u Britaniji i fokusira se na problem porodičnog nasilja.

Mural prikazuje domaćicu iz 50-ih godina prošlog veka u kariranoj haljini, kecelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa žutim gumenim rukavicama, a kada se malo udubimo, vidimo da je ženi natečeno oko i da joj nedostaje zub, kao i da zatvara telo čoveka u zamrzivač.

Osim zamrzivača, oko kog je i stvoren mural, u umetničko delo spada i razno smeće na zemlji, uključujući polomljenu belu baštensku stolicu, stari tiganj i praznu flašu piva.

Benksi je podelio fotografiju dela na svom Instagram profilu, kao i ime murala nazvanog "Valentine’s day mascara".

A post shared by Banksy (@banksy)

S neupitnim značajem praznika, uoči kog mural nastaje, kao i da je u pitanju prikaz naizgled prebijene domaćice, umetnik je započeo razgovor o nasilju nad ženama u porodici, takođe ističući kako je ono i dalje problem u današnjem društvu.

Fanovi su tada sa oduševljenjem dočekali ovo umetnikovo delo, snažno podržavajući njegovu spremnost bacanja svetlosti na aktuelne društvene probleme.

Srbija Danas/Instagram/banksy/A.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.