Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020, 12:16

EKSKLUZIVNO: Vladika Joanikije za "Novosti" po izlasku iz pritvora: HVALA NARODU, posebno mi je žao prebijene dece (VIDEO)

Hiljade Nikšićana na veličanstven način posle ponoći dočekalo je sa radošću svoga vladiku i sveštenike Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije u prvoj izjavi posle izlaska iz zatočeništva koju je dao za „Novosti“, kazao je da veruje da će u Crnoj Gori posle nekoliko dramatičnih dana nastupiti mir, i da će se problemi između Crkve i vlasti rešavati u tolerantnijem ambijentu. Hiljade Nikšićana na veličanstven >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << način posle ponoći dočekalo je sa radošću svoga vladiku i sveštenike Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Ulica Nikole Tesle u kojoj se nalazi zgrada Osnovnog suda bila je tesna da primi staro i mlado, čak i decu da u gluvo doba noći pozdrave njegovo preosveštenstvo.-Boravio sam u korektnim uslovima u stanici policije i nemam razloga da se žalim. Ne mogu zameriti ljudima koji tu rade jer su se prema meni lepo ponašali. Međutim, po izlasku iz pritvora saznao sam da je u protestima dosta omladine pretučeno u Nikšiću, čak i deca. To nije smelo da se dogodi, kazao je vladika Joanikije.Pročitajte i: Prvo obraćanje episkopa Joanikija posle pritvora: "Crnogorske vlasti ratuju sa Njegošem i njegovim grobom, a sada su počeli da ratuju i sa Svetim Vasilijem"Na pitanje „Novosti“ kako je doživeo euforiju i slavlje svojih sugrađana koji su ga dočekali ispred zgrade Osnovnog suda, vladika je rekao:-Bilo je zaista veličanstveno. Zahvalan sam narodu Nikšića i Crne Gore na istrajnoj i iskrenoj podršci. Ali posebno mi je žao dece koju su policajci prebijali i to najoštrije osuđujem.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vladika Joanikije: HVALA NARODU, posebno mi je žao prebijene dece, to NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2020

On je rekao da su uslovi u pritvoru bili korektni i da ne može da krivi ljude koji rade u policiji...Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije u prvoj izjavi posle izlaska iz zatočeništva, kazao je da veruje da će u Crnoj Gori posle nekoliko dramatičnih dana nastupiti mir, i da će se problemi između...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.