Abas zaprijetio prekidom bezbjednosnih veza sa SAD i Izraelom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2020, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas zaprijetio prekidom bezbjednosnih veza sa SAD i Izraelom

Palestinski predsjednik Mahmud Abas je danas na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Arapske lige u Kairu zaprijetio da će se Palestinci prekinuti bezbjednosne veze i sa Izraelom i sa SAD, javlja AP. Šefovi diplomatija Arapske lige sastali su se u glavnom gradu Egipta da diskutuju o planu Bijele kuće za okončanje izraelsko palestinskog sukoba, na zahtjev Palestinca koji su gnjevno reagovali na plan SAD. Abas je na plan, predstavljen u utorak u Beloj kući, odgovorio sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEĆE NI DA ČUJU ZA TRAMPOV PLAN: Arapska liga odbacila predlog SAD za Bliski istok! Evo šta on predviđa!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2020

Arapska liga je danas saopštila da odbacuje plan za rešenje izraelsko palestinskog sukoba koji je u utorak u Beloj kući predstavio predsednik SAD Donald Tramp, označivši ga "nefer" prema Palestincima.

Nastavak na Kurir...

Abas: Prekidamo sve veze sa Amerikom i Izraelom

Izvor: Blic, 01.Feb.2020

Palestinski vođa Mahmud Abas najavio je prekid svih veza sa Izraelom i SAD, uključujući saradnju u oblasti bezbednosti, nekoliko dana nakon što je Vašington objavio mirovni plan za Bliski istok.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.