Zlatar pun skijaša! Korona nije uspela da uništi sezonu: Od devastirane, do top turističke destinacije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 16:38

Zlatar pun skijaša! Korona nije uspela da uništi sezonu: Od devastirane, do top turističke destinacije (FOTO)

Visina snežnog pokrivača je oko šezdeset centimetara

Prelepi Zlatar planina je koju su i ove zime birali mnogi domaći turisti kao svoju top turističku destinaciju. Korona virus nije uspeo da uništi zimsku sezonu, a smeštajni kapaciteti su popunjeni 70 odsto.

- Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, čist vazduh i zdrava domaća hrana - izjavio je Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

, što je omogućilo da skijalište na ovoj planini počne sa radom.

- Staza je utabana i za vikend je bila prepuna skijaša. Vremenske prilike nam idu na ruku. U funkciji je ski lift "sidro", a početnicima je dostpuna i ski škola sa iskusnim instruktorima koji će ih naučiti prvim sigurnim koracima na skijama. Sve epidemiološke mere se poštuju i na planini i za vreme skijanja - naglasio je Pucarević.

Već je registrovan veliki broj rezervacija za naredni period i dolazak većih grupa turista za Sretenje. Za one koji ne skijaju obalazak planinskih jezera je jedna od omiljenih aktivnosti, kao i vožnja kvadovima, ali i obilazak kulturno-istorisjkih spomenika.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Od devastirane, do turističke top-destinacije: Srpska planina popunjena 70 odsto FOTO

Izvor: B92, 19.Jan.2021, 12:08

Prelepi Zlatar planina je koju su i ove zime birali mnogi domaći turisti kao svoju turističku top-destinaciju. Koronavirus nije uspeo da uništi zimsku sezonu, a smeštajni kapaciteti su popunjeni 70 odsto.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.