Završava se turistička atrakcija decenije: Postavlja se signalni kabl gondole FOTO

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 19:26

Završava se turistička atrakcija decenije: Postavlja se signalni kabl gondole FOTO

Čajetina -- Terenski radovi na izgradnji Gold gondole odvijaju se prema planu i shodno vanrednoj situaciji u kojoj se našla Srbija usled epidemije korona virusa.

"Prema ugovoru, radovima na montaži opreme treba da prisustvuju i partneri iz Francuske, a zbog zatvorenih granica i oni nisu u mogućnosti da dođu. Očekujemo da avio-saobraćaj krene 18. maja i naši saradnici da stignu na Zlatibor", rekao je Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Trenutno se završava postavljanje signalnog kabla na prvom delu trase, dok se paralelno radi i na razvlačenju pomoćnog kabla na drugom delu trase. Radovi na garažama na međustanici su u potpunosti gotovi, gde je završeno skladištenje i pozicioniranje kabina.

Gold gondola turistički je projekat decenije na planini Zlatibor, za koji je lokalna samouprava iz Čajetine obezbedila 13 miliona evra.

Kao najduža panoramska gondola na svetu predstavljaće jedinstvenu turističku atrakciju. Devet kilometara vazdušne trase povezaće centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kom će se nalaziti međustanica. Imaće kapacitet od 600 putnika na sat, koji će biti smešteni u 55 moderno opremljenih kabina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.