Završava se turistička atrakcija decenije: Postavlja se signalni kabl gondole FOTO

Terenski radovi na izgradnji Gold gondole odvijaju se prema planu i shodno vanrednoj situaciji u kojoj se našla Srbija usled epidemije korona virusa.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2020.

19:17

Završava se turistička atrakcija decenije: Postavlja se signalni kabl gondole FOTO
Foto: RINA/JP Gold gondola

"Prema ugovoru, radovima na montaži opreme treba da prisustvuju i partneri iz Francuske, a zbog zatvorenih granica i oni nisu u mogućnosti da dođu. Očekujemo da avio-saobraćaj krene 18. maja i naši saradnici da stignu na Zlatibor", rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Trenutno se završava postavljanje signalnog kabla na prvom delu trase, dok se paralelno radi i na razvlačenju pomoćnog kabla na drugom delu trase. Radovi na garažama na međustanici su u potpunosti gotovi, gde je završeno skladištenje i pozicioniranje kabina.

Gold gondola turistički je projekat decenije na planini Zlatibor, za koji je lokalna samouprava iz Čajetine obezbedila 13 miliona evra.

Kao najduža panoramska gondola na svetu predstavljaće jedinstvenu turističku atrakciju. Devet kilometara vazdušne trase povezaće centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kom će se nalaziti međustanica. Imaće kapacitet od 600 putnika na sat, koji će biti smešteni u 55 moderno opremljenih kabina.
Foto: RINA/JP Gold gondola
Foto: RINA/JP Gold gondola

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: