ZVEZDAŠI ĆE ZAUVEK PAMTITI: Sanja Ilić je KOMPONOVAO himnu crveno-belih

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 15:39

ZVEZDAŠI ĆE ZAUVEK PAMTITI: Sanja Ilić je KOMPONOVAO himnu crveno-belih

Tužna vest.

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe "Balkanika", preminuo je danas u 70. godini života od posledica korona virusa.

Ostaće upamćeno da je ovaj sjajni muzičar pre više od četiri decenije napisao muziku za čuvenu Zvezdinu himnu "Mladići borovi, devojke jele".

Čukarički posle četiri uzastopne pobede pun samopouzdanja dolazi večeras (19.15) na Marakanu, gde ga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čeka duel sa Zvezdom. Dueli ove dve ekipe po tradiciji obično donesu pobedu crveno-belih i dosta golova, a sada je kvota na kombinazziju 1&GG 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Čukarički.

Sanja je na stihove čuvene stihove Ljubivoja Ršumovića napisao muziku, a himna je prvi put izvedena krajem sedamdesetih na Marakani. Proslavljeni muzičar je tada pred punim tribinama dirigovao horom koji je pevao čuvenu pesmu posvećenu crveno-belima.

- Bio je to veliki spektakl pre utakmice Zvezda – Dinamo. Himnu je pevao Veliki hor "Branko Krsmanović", a ja sam dirigovao. Ovu himnu i taj huk, kao i aplauz oko osamdeset hiljada ljudi nikad neću zaboraviti" - rekao je Sanja u jednom intervjuu koji je pre nekoliko godina dao za "Politiku".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Imam DVA OŽILJKA NA SRCU, jedan zbog Zlate, a drugi zbog prijatelja" Ovako je pre mesec dana pričao Sanja Ilić "Balkanika"

Izvor: Blic, 07.Mar.2021

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe "Balkanika", preminuo je danas od posledica korona virusa u Zemunskoj bolnici.

Nastavak na Blic...

OLGA DANILOVIĆ BEZ TROFEJA: Srpska teniserka propustila FENOMENALNU šansu da osvoji treću WTA titulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021

Toliko blizu trijmfa, ali....Srpska teniserka Olga Danilović u paru sa Kanađankom Eženi Bušar nije uspela da osvoji WTA turnir u Lionu iako su bile na pragu pobede. Njih dve su u finalu izgubile sa 2:1 (3:6, 7:5, 10:7) od Holanđanke Aranče Rus i Slovakinje Viktorije Kuzmove koje su bili prvi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Otišao je veliki Sanja Ilić Balkanika, a poslednji intervju ostaće upamćen po rečima o njoj

Izvor: Story, 08.Mar.2021, 13:41

Sanja Ilić preminuo je 7. marta od posledica stravičnog korona virusa.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.