Celebrity News

Otišao je veliki Sanja Ilić, a poslednji intervju ostaće upamćen po rečima o njoj

Sanja Ilić preminuo je 7. marta od posledica stravičnog korona virusa.

Otišao je veliki Sanja Ilić, a poslednji intervju ostaće upamćen po rečima o njoj

Sanja Ilić preminuo je juče od posledica korona virusa. Osnivač grupe "Balkanika", preminuo je u bolnici, nakon što je bio na respiratoru. Još jedan velikan izgubio je život, u borbi sa korona virusom, a pred vešću o iznenadnoj smrti velikana, Srbija je ostala nema.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta. 

 

 

Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani", a zatim u grupi „San". Njegova pesma "Halo, halo" u izvođenju grupe „Aske" predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pesmu Evrovizije 1982. godine. Dve godine kasnije, Dado Topić i Slađana Milošević sa velikim uspehom snimaju njegovu kompoziciju "Princeza" koja je postala i ostala hit. 

Grupu „Balkanika" osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine. Sa „Balkanikom" je nastupao na koncertima širom sveta, sa kojom je i 2018. godine predstavljao Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije 2018. godine. 

Pročitajte: Tatjana Karajanov i Sanja Ilić - Muzika čuva našu ljubav

Sanja Ilić bio je oženjen glumicom Zlatom Petković, a o njihovoj ljubavi pričalo se mnogo. Život su mu obeležile lake note, ali i dve teške tragedije, nakon kojih je uspeo da nastavi dalje podignute glave

- Mislim da imam dva ožiljka na srcu. Nesrećnim slučajem izgubio sam Petra Jovičića Trtu, najboljeg prijatelja i pevača u zajedničkom bendu San, a mnogo godina kasnije i suprugu Zlatu Petković - započeo je svoju ispovest nedavno Sanja Ilić za "Kurir". 

Nažalost, i ona je otišla prerano kada joj je bilo samo 58. godina i to od moždanog udara. 

- Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla... Nije moralo tako da desi... Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa - pričao je Sanja i dadao: 

- Nakon Zlatine smrti sam odlučio da nastavim dalje. I našeg sina Andreja je trebalo izvesti na pravi put. Moja podrška njemu je bila kontrolom, a ne guranjem uz vetar - ponosno je pričao Ilić.

Pročitajte: Sanja Ilić o "nameštaljci" na Beoviziji - Ako se u ovim godinama bavim takvim stvarima, onda bolje da celu karijeru bacim pod noge

Zlata Petković preminula je 3. decembra 2012. godine nakon duge i teške bolesti, a on je nedugo zatim upoznao svoju drugu ženu Tatjanu, homeopatkinju iz Novog Sada koja je 25 godina mlađa od njega.

Komentari (0)

Loading