ZBOG KORONE NEDELJNO GUBE I DO 600.000 EVRA! Korona virus je ove ustanove potpuno uništio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 12:01

ZBOG KORONE NEDELJNO GUBE I DO 600.000 EVRA! Korona virus je ove ustanove potpuno uništio!

Najveći evropski muzeji nedeljno gube i do 600.000 evra zbog restrikcija uvedenih radi suzbijanja korona virusa.

Na to je upozorio predsednik Mreže evropskih muzejskih organizacija David Vijom.

On je na onlajn konferenciji o poslovanju muzeja u doba krize u organizaciji agencije Tas s rekao da gubici muzeja u turističkim regijama u protekla dva meseca beleže gubitak od 80 odsto.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da muzeji u glavnim gradovima evropskih država beleže smanjenje prihoda čak i manje od onih u unutrašnjosti.

Direktorka moskovske Tretjakovske galerije Zelfira Tregulova rekla je da je taj muzej izgubio oko 2,7 milona evra tokom tromesečnih mera zatvaranja, dok je pres služba Puškinovog muzeja lepih umetnosti saopštila da ta institucija svakodnevno gubi oko 2 miliona rubalja (28.000 evra).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.