Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 10:13

Virus korona ušao i među studente u Nišu

Virus korona potvrđen je kod jedne studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, dok se za jednog studenta čekaju rezultati testiranja.

Zbog toga su na fakultetu privremeno obustavljene sve nastavne aktivnosti, potvrdio je danas agenciji Beta dekan Milovan Bratić. Prema njegovim rečima, obolela studentkinja ima blažu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju.

On je rekao da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja juče dostavio Zavodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za javno zdravlje Niš spisak studenata i profesora koji su bili u kontaktu sa obolelom studentkinjom i sada stručnjaci Zavoda treba da odluče ko će još biti testiran.

"Od razvoja epidemiološke situacije zavisiće dalje aktivnosti na fakultetu. Ukoliko bude potrebno privremeno će biti odložen ispitni rok koji treba da počne 15. juna", rekao je Bratić.

On je rekao da su studenti protekle tri nedelje dolazili na fakultet zbog praktičnih vežbi i aprilskog ispitnog roka. Prema njegovim rečima, ove nedelje u planu je bilo održavanje časova za studente koji su želeli da poprave broj bodova koje su prikupili u predispitnim obavezama, ali su ti časovi odloženi.

"U toku je prijava za upis na fakultet nove generacije brucoša i ona se odvija nesmetano", kazao je Bratić.

Podnošenje prijava za upis, kako je naveo, bio je još jedan od razloga zbog čega su sve ostale aktivnosti na fakultetu odložene, jer je time sprečeno da budući brucoši dođu u kontakt sa ostalim studentima.

Podsetimo, nedavno je otkriveno prisustvo zaraze kod stanara studentskog doma na Karaburmi.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.