Virus korona ušao i među studente u Nišu

Virus korona potvrđen je kod jedne studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, dok se za jednog studenta čekaju rezultati testiranja.
Virus korona ušao i među studente u Nišu
Foto: Pixabay
Zbog toga su na fakultetu privremeno obustavljene sve nastavne aktivnosti, potvrdio je danas agenciji Beta dekan Milovan Bratić. Prema njegovim rečima, obolela studentkinja ima blažu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju.
 
On je rekao da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja juče dostavio Zavodu za javno zdravlje Niš spisak studenata i profesora koji su bili u kontaktu sa obolelom studentkinjom i sada stručnjaci Zavoda treba da odluče ko će još biti testiran.
 
"Od razvoja epidemiološke situacije zavisiće dalje aktivnosti na fakultetu. Ukoliko bude potrebno privremeno će biti odložen ispitni rok koji treba da počne 15. juna", rekao je Bratić.
 
On je rekao da su studenti protekle tri nedelje dolazili na fakultet zbog praktičnih vežbi i aprilskog ispitnog roka. Prema njegovim rečima, ove nedelje u planu je bilo održavanje časova za studente koji su želeli da poprave broj bodova koje su prikupili u predispitnim obavezama, ali su ti časovi odloženi.
 
"U toku je prijava za upis na fakultet nove generacije brucoša i ona se odvija nesmetano", kazao je Bratić.
 
Podnošenje prijava za upis, kako je naveo, bio je još jedan od razloga zbog čega su sve ostale aktivnosti na fakultetu odložene, jer je time sprečeno da budući brucoši dođu u kontakt sa ostalim studentima.
 
Podsetimo, nedavno je otkriveno prisustvo zaraze kod stanara studentskog doma na Karaburmi.
  • Nikola

    10.06.2020 17:41
    Ima ga i u Novom Sadu
    Korone ima i u studentskim domovima u Novom Sadu, samo još sakrivaju. Kada se priča raširi, moraće da priznaju, a dotle će se virus širiti.
  • Markisa

    10.06.2020 12:46
    Niko nije rekao da ce virus u Srbiji nestati, nego da ce oslabiti. To se upravo desava. Vi koji prizeljkujete sto goru situaciju, bolujete od teze bolesti, nego sto je izaziva Korona.
  • Doktorka

    10.06.2020 11:58
    Sva ova žarišta
    Ne bi bilo da je krizni ostavio neke mere na snazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija