Virus ga načeo, a srce dokrajčilo: Zaraza odnela još jedan život u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virus ga načeo, a srce dokrajčilo: Zaraza odnela još jedan život u Crnoj Gori

U Kliničkom centru Crne Gore preminula je druga osoba pozitivna na korona virus.

Pacijent je bio bez znakova teškog oštećenja respiratorne funkcije i nije bio kandidat za respirator.

Pomoćnik direktora KCCG-a, Nemanja Radojević, rekao je da je preminuli pacijent imao 79 godina i da je bio hronični srčani bolesnik sa ugrađenim pesmejkerom. Radojević je dodao da se osnovna srčana slabost pacijenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogoršala tokom boravka u bolnici.

- Parametri koje posmatramo i koji su vezani samo za posledice virusne infekcije u smislu zapaljenja pluća, laboratorijskih i kliničkih znakova, kod njega nisu bili u pogoršanju već u poboljšanju, tako da je dominatni osnov njegovog umiranja pogoršanje srčanog oboljenja - naveo je Radojević.

U Crnoj Gori je od jučerasnjeg preseka, analizom 28 uzoraka, novi korona virus potvrđen je kod još dve osobe, čime je u toj zemlji ukupan broj obolelih povećan na 84, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazi se 6.278 osoba.

Najviše zaraženih je u Tuzima (31), Podgorici (28), Baru i Andrijevici po šestoro, Herceg Novom i Budvi po četvoro, Ulcinju troje, Danilovgradu i Tivtu po jedan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.