Velika Britanija: Najmanji broj preminulih i zaraženih od kraja marta

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 08:20

Velika Britanija: Najmanji broj preminulih i zaraženih od kraja marta

Velika Britanija zabeležila je u ponedeljak još 111 smrtnih slučajeva od posledica korona virusa.

Najmanje otkako su na snagu stupile restriktivne mere karantina 23. marta, saopštio je ministar zdravlja te zemlje Met Henkok.

Henkok je dodao da je juče zabeležen i najmanji broj novozaraženih od 27. marta, tačnije još 1.570 slučajeva.

AP, međutim, napominje da su podaci o korona virusu koji se objavljuju ponedeljkom uglavnom "netačno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niski" zbog kašnjenja u prijavi smrtnih slučajeva tokom vikenda.

Henkok je dodao da je ukupno preminulo 39.045 ljudi.

AP, međutim, primećuje da je to za 556 više žrtava nego što je prijavljeno u nedelju i postavlja pitanje gde je nestalo jošs 445 smrtnih slučajeva.

Rojters objašnjava da je u ukupan broj preminulih uključeno još 445 smrtnih slučajeva u Engleskoj u periodu od 24. aprila do 31. maja.

Prema podacima sajta Worldometers, ukupno je u Velikoj Britaniji zaraženo 276.332 ljudi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.