Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Britanci za pet dana halu pretvorili u bolnicu za 4.000 obolelih od virusa korona

Britanska agencija za javno zdravstvo uz pomoć vojske za pet dana je u konferencijskoj dvorani ExCel u Londonu napravila bolnicu koja može da primi do 4.000 pacijenata.

U njoj će biti smešteni samo oni pacijenti oboleli od virusa korona koji uz to nemaju nikakve druge zdravstvene tegobe ili hronične bolesti. Teži slučajevi biće i dalje zbrinjavani u glavnim bolnicama širom zemlje.

Bolnica Najtingejl >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za sada će imati oko 2.000 kreveta, ali će kapacitet po potrebi moći da se proširi do 4.000 kreveta. Nalazi se u ogromnom prostoru u kojem je ovog vikenda trebalo da se održi sajam venčanja, ali je otkazan zbog pandemije.



"Mi smo navikli na borbe, ali ovo je borba koju još nismo videli. Borimo se protiv nevidljivog neprijatelja, a nemamo ni mnogo vremena. Planiranje je trajalo vrlo kratko i prezadovoljni smo kako je ispalo. Ako treba, mi možemo ovo napraviti bilo gde u svetu", rekla je pukovnica Ešli Borham.



Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.