U većinski srpskim sredinama na KiM, registrovane 22 osobe sa virusom korona

Izvor: Večernje novosti, 04.Apr.2020, 20:48

U većinski srpskim sredinama na KiM, registrovane 22 osobe sa virusom korona

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji do danas popodne registrovane su 22 osobe inficirane korona virus, dok je od početka epidemije uzrokovano 256 lica U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji do danas popodne registrovane su 22 osobe inficirane korona virus, dok je od početka epidemije uzrokovano 256 lica. Naime, kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare opštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici ,u ovom gradu zabeleženo je 14 inficiranih korona virusom, u Zvečanu šest, u opštini Leposavić od dve obolele osobe, jedna je preminula a jedan pozitivan slučaj zabeležen je na centralnom Kosovu.-U toku je i anketiranje zaraženih kako bi se utvrdili kontakti.Takođe, danas je počelo sa smeštajem ljudi sa blagim simptomima u Studentskom domu gde je u toku dana smešteno njih13 -naveo je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić napominjući da će oni biti pod lekarskim nadzorom. Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević apelovao je na građane da u naredne dve do tri nedelje poštuje preporuke i pozvao žitelje ruralnih sredina da i oni ostanu u svojim domovima odnosno da , kako je kazao, svi budemo samodisciplinovani i odgovorni, jer ćemo u suprotnom, kako je kazao Todosijević -”imati dosta tešku situaciju”.Inače, od petka popodne, odnosno 16,00 časova opštine severna Kosovska Mitrovica i Zvečan su u karantinu zbog sprečavanja širenja epidemije korona virusa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Opštu bolnicu u Ćupriji stigli lekari iz Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 10:55

U Opštu bolnicu u Ćupriji danas je stigao lekarski tim Ruske Federacije da pomogne ovdašnjim kolegama u borbi protiv korona virusa, i jedinica vojne tehnike koja će u naredna dva dana obaviti dezinfekciju bolnice i Doma zdravlja...Njih su u Ćupriji, gradu žarištu zaraze korona virusom u Srbiji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.