U Nišu zaraženo kovidom 54 radnika u zdravstvu, 5 njih hospitalizovano

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020, 18:03

U Nišu zaraženo kovidom 54 radnika u zdravstvu, 5 njih hospitalizovano

Nakon dvonedeljenog ćutanja nadležnih u Nišu, saopšten je i broj zdravstvenih radnika koji imaju virus korona u ovom gradu. Prema podacima nacionalnog Kriznog štaba, 54 radnika u zdravstvu zaraženo je kovidom, od toga su 47 medicinski radnici - 29 lekara i 18 sestara.

Poslednji podatak za zaražene medicinare u Nišu saopšten je 20. marta, a tada ih je bilo 9.

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević iznela je nove podatke za ljude u belim mantilima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu, pa je brojka skočila na 54, a od toga njih 24 radi u Kliničkom centru Niš, 7 u Domu zdravlja, 3 u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, 2 u Specijalnoj bolnici u Toponici, a 1 u stacionaru "Radon" u Niškoj Banji.

Testirano je 280 radnika u zdravstvenim ustanovama u Nišavskom okrugu.

Zdravstveni radnici će prvi biti ispitivani i dalje će biti prioritet u testiranju - rečeno je iz Kriznog štaba.

Prema njihovim rečima, 5 medicinara je hospitalizovano, 4 imaju lakše simptome, pa se nalaze u “Čairu”, a 32 njih je u samoizolaciji i čeka drugi negativni nalaz kako bi se vratili na posao.

Inače, podatke o zaraženim medicinarima do sada nisu davali iz KC Niš, a na takva pitanja odgovarali su da je to “uznemiravanje javnosti i zaštita prava pacijenata”.

Podsetimo, poslednji takav podatak izneo je epidemiolog Branislav Tiodorović pre 2 nedelje, nakon što su neke klinike u KC zatvorene zbog kovida 19.

Sve o virusu korona na jugu Srbije, čitajte ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.