Izvor: eKlinika.rs, 26.Okt.2020, 12:59

U KBC „Dragiša Mišović“ na lečenju od korone BEBA OD PET MESECI

Rukovodilac Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“ dr Olivera Ostojić izjavila je za RTS da se u toj bolnici na lečenju od korona virusa trenutno nalazi sedmoro pacijenata, među njima i beba od pet meseci. Deca na lečenju u toj ustanovi su u dobrom stanju, kako kaže dr Ostojić, a broj novoobolelih se ne povećava drastično.
– Trenutno je u našoj bolnici sedmoro pacijenata. Za vikend je bilo devetoro. Nema puno dece. Imamo dete od pet meseci koje je visoko febrilno koje >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << nije lošeg opšteg stanja, ali je covid pozitivno i primljeno je u bolnicu kako bi se ispratilo njegovo stanje – izjavila je dr Ostojić i dodala da su trenutno na lečenju deca od pet meseci do 18 godina.
Bebe mogu da budu rizičnije od starije dece Iako je to retko, deca mlađa od godinu dana mogu da budu u većem riziku od ozbiljnijih oblika covid 19 od starije dece. Istraživanja pokazuju da da je to verovatno zbog toga što njihov imuni sistem i disajni putevi još uvek nisu dovoljno razvijeni zbog čega rizik od problema nastalih respiratornim infekcijama postaje veći.
Ukoliko je lekar procenio da beba može da bude lečena kod kuće, potrebno je pratiti njeno zdravstveno stanje, uz stalni kontakt sa zdravstvenim radnicima, bilo putem telefona ili odlascima kod lekara, posebno u prvih 14 dana od sumnje na korona virus. Bebe sa negativnim testom se otpuštaju iz bolnice.
Članak U KBC „Dragiša Mišović“ na lečenju od korone BEBA OD PET MESECI se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba od pet meseci zaražena kovidom na lečenju u Beogradu

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020

Rukovodilac Dečje klinike Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je danas da su deca koja se nalaze na lečenju u toj ustanovi u dobrom stanju i da se broj ne povećava drastično, kao i da se u toj ustanovi na lečenju nalazi beba od pet meseci..."Trenutno je...

Nastavak na Radio 021...

Beba od pet meseci u bolnici zbog korone

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Dr Olivera Ostojić, rukovoditeljka Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović", ističe da su deca koja se nalaze na lečenju u toj ustanovi u dobrom stanju i da se broj ne povećava drastično..."Trenutno je u našoj bolnici sedmoro pacijenata. Za vikend je bilo devetoro. Nema puno dece. Imamo dete...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.