Naslovna / Vesti

U KBC „Dragiša Mišović“ na lečenju od korone BEBA OD PET MESECI

Priredio/la: eKlinika|12:00 - 26. 10. 2020.

beba deca korona virus U KBC Dragiša Mišović trenutno na lečenju deca od pet meseci do 18 godina Foto: Schutterstock

Rukovodilac Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“ dr Olivera Ostojić izjavila je za RTS da se u toj bolnici na lečenju od korona virusa trenutno nalazi sedmoro pacijenata, među njima i beba od pet meseci. Deca na lečenju u toj ustanovi su u dobrom stanju, kako kaže dr Ostojić, a broj novoobolelih se ne povećava drastično.

– Trenutno je u našoj bolnici sedmoro pacijenata. Za vikend je bilo devetoro. Nema puno dece. Imamo dete od pet meseci koje je visoko febrilno koje nije lošeg opšteg stanja, ali je covid pozitivno i primljeno je u bolnicu kako bi se ispratilo njegovo stanje – izjavila je dr Ostojić i dodala da su trenutno na lečenju deca od pet meseci do 18 godina.

Bebe mogu da budu rizičnije od starije dece

Iako je to retko, deca mlađa od godinu dana mogu da budu u većem riziku od ozbiljnijih oblika covid 19 od starije dece. Istraživanja pokazuju da da je to verovatno zbog toga što njihov imuni sistem i disajni putevi još uvek nisu dovoljno razvijeni zbog čega rizik od problema nastalih respiratornim infekcijama postaje veći.
Ukoliko je lekar procenio da beba može da bude lečena kod kuće, potrebno je pratiti njeno zdravstveno stanje, uz stalni kontakt sa zdravstvenim radnicima, bilo putem telefona ili odlascima kod lekara, posebno u prvih 14 dana od sumnje na korona virus. Bebe sa negativnim testom se otpuštaju iz bolnice.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo